• Plula

  Löftesringar?

  Hejsan!

  Jag har en liten fundering, jag har hört talas om någonting som kallas löftesringar, det är inte förlovningsringar men någonting där omkring, man förlovar sig inte utan det är mer ett löfte om att vara tillsammans... finns det nått sånt här eller har jag hört fel?? skulle gärna vilja ge min pojkvän en sån ring i födelsedagspresent, vi har inte varit tillsammans så länge, så det är inte tal om förlovning eller någonting sånt än!

  mvh
  /Paulina

 • Svar på tråden Löftesringar?
 • K.C

  Kan tyvärr inte hjälpa dig, men jag tycker det låter som en mysig idé om det fungerar som du säger.

  Hoppas någon annan vet mer exakt. Lycka till!

 • nicenettis

  det är nog samma som vänners ring som vi i vår bekanskap säger det är en vanlig ring med en kärleksförklaring ingraverat... en av mina bekanta hade en sån innan de förlovade sig

 • Plula

  okej.. jag har dock inte så mycket pengar, så någon ingravering skulle jag nog inte ha råd med =/ men skulle det gå bra med vanliga släta silverringar? eller tycker ni att det är lite "fattigt" och snålt? vi har ju inte varit tillsammans så länge, bara fyra månader, men jag vill ju gärna ge honom något som "bevis" på mina känslor eller hur man nu ska säga, något mer än bara ord och närhet

 • K.C

  fattigt... det kan det väl inte vara om man vill visa vad man känner!? jag tycker det låter fint. Du behöver inte vara orolig.

  Dessutom kan man hitta många fina silverringar som inte kostar massor. Kolla vad grevering kostar, för jag tror inte att det behöver bli så dyrt...

 • Plula

  mm,ska ta och kolla upp det. är dock inte så hemma här i Linköping, har nyss flyttat hit för att plugga. så det är därför jag inte har så mycket pengar, är ju en fattig liten student! Pojken bor dock i helsingborg, så det är väldigt jobbigt, men om allt blir som det ska kommer han nog att flytta in hos mig till våren, ska bli trevligt =) han fyller inte år föränn den 17:e sept, så jag lär väl troligen hitta någonting till dess, hoppas jag! har ju inte råd med något dyrt, men jag vill ju inte att det ska va för "billigt" heller... =/

 • carro03

  En gravering kostar nog inte mer än 50 spänn om den är kort!

 • Yagmur

  Men jag undrar nu vad som är skillnaden? Är det inte precis det förlovningen innebär?? Att man lovar varandra att vara tillsammans? Kan någon förklara skillnaden mellan "löftesringar" och förlovning?

 • nicenettis

  löftes eller kompis ring är något som man kan ge till en vän (tjejkompis tex) kan vara en helt vanlig ring förlovning är mer ett sätt att visa kärlek till den andre att man vill leva resten sitt liv med honom /henne. hoppas du förstår vad jag menar

 • Magnus flikka

  Jag tror inte att det är så vanligt i Sverige, var iaf inte det när jag var "ung". När jag var i Schweiz däremot hade alla unga par freundschafts-ringar i silver, och var mycket förbluffade över att jag och exet inte hade ringar.

 • Peppar

  Förlovning är ju starkare, att man tänker gifta sig.

  Tycker det låter som en gullig idé, Plula! Lycka till!

 • plainol

  I USA kör en del med "promise rings" vilket väl kan ligga bakom det här... de sitter på vänster hand och kan vara precis hur dyra eller billiga som helst. De står för att man siktar på ett liv ihop. Hur mycket tyngd man lägger i löftet är väl upp till var och en... jag tror det är vanligast där bland unga par som inte vill förlova sig än, men som ändå vill visa att de är "off the market" liksom.

  Sen finns det en del som har promise rings som i själva verket är kyskhetsringar, dvs man lovar Gud och familjen att nåt naket blir det inte förrän det sitter en vigselring på det fingret istället! (Kommer ihåg ett gammalt bachelor-avsnitt där en tjej tog av sig sin kyskhetsring kvällen innan de skulle på övernattningsdejt... men det blev inte hon och han i alla fall!)

  Precis som Yagmur så fattar jag inte riktigt varför man inte förlovar sig då. Men jag kan tänka mig att vissa, Plula då till exempel, gärna vill ha nåt "konkret" redan tidigt i relationen, och då passar det väl bra med en löftesring. Speciellt om man är lite traditionell och inte gillar tanken på en lång förlovning.

 • Plula

  alltså.. jag är ju inte redo för att förlova mig.. jag tycker att det är alldelens för tidigt för någonting sånt.. jag vet att många i min ålder och yngre förlovar sig efter någon månad eller två.. men jag vill vara säker på min sak när jag förlovar mig, jag vill ju att det ska betyda att vi kommer gifta oss senare.. men jag vill ju gärna ge honom någonting annat, något mindre, som tecken på min tillit och mina känslor.. vet inte om någon förstår mig, men jag har köpt två ringar nu och tänkte gravera in våra namn sen.

  vet dock inte vilken hand man har sådana ringar, eller vilken hand man borde ha ringen på kanske.. vet någon?

 • Tolin

  Vet inte om jag har drömt det här, men jag har fått för mig att man har sådana ringar på höger ringfinger för att sedan flytta över dem till vänster när man förlovar sig "på riktigt". Vet inte alls vad jag har fått det ifrån. Har nog bara hört att folk som gjort så. Man kan säkert göra som man vill, med det mesta andra.

 • ylvali

  Låter smidigt att välja ett annat finger än vänster ringfinger för denna ring, om ni inte vill att alla runt omkring er ska tro att ni är förlovade. Jag skulle ha gått på höger ringfinger, eller kanske köpt en annan typ av smycke än en ring.
  Jag fick ett halsband med ett litet guldhjärta första födelsedagen efter att vi blev tillsammans, och det bär jag fortfarande varje dag.

  Lycka till!

 • Yagmur

  ..Eller så kan man ju ha den i en kedja hängandes runt halsen. Det är snyggt! Fast kanske snyggare på tjejer än killar iof..

 • ruchishah

  In the most basic sense, a promise ring is a step up from courtship. It proves to the world that your heart belongs to someone else and that you are dedicated to protecting and nurturing that relationship. A promise ring is most commonly given as a precursor to an engagement these days, but this is not always the case.

 • Meddelande borttaget
Svar på tråden Löftesringar?