• pärlsocka

    behöver hjälp att hitta 13dagarskuren

    En "normal" kvinna (om man nu kan säga normal) har ca 20-25% av kroppsvikten som består av fett. De allra, allra flesta av oss behöver äta mindre fett. Människan klarar sig om den bara har 1% fett i kroppen. Det är visserligen överdrivet, klart att man inte ska sträva efter att bara ha 1% fett i sin kropp, men jag säger bara det för att jag tycker det är lite fel att säga att vi behöver mer fett. Det rättfärdigar bara de som äter för mycket fett och som bör minska på et.
    Dessutom ska vi lära oss att äta de bra fetterna och inte de dåliga.

  • pärlsocka

    Jag menade verkligen inte att göra någon upprörd och ber om ursökt för mitt klumpiga inlägg.
    Jag har styrketränat i några år och har pratat med många "experter" om det här med kroppsfett. (dietister, personliga tränare m.m) som, utan att uppmuntra till det, säger att en människa klarar sig bara den har 1% kroppsfett, men varenda vettig människa förstår ju att det inte är något hälsosamt med det.

    Min mamma har haft mycket problem med sin övervikt, hon har kämpat mycket för att bli av med den utan att lyckas fullt ut. Jag VET att att de som behöver äta mindre fett/kalorier (det lättaste sättet att minska på kalorierna är ju att minska på fettet) rättfärdigar eller kasnke tillochmed lurar sig själva att ha i den där grädden i stället för mjölk, steka fisken i extra mycket smör o.s.v. därför "att man behöver fett".

    Människan behöver fett för att överleva fasteperioder, det är vår viktigare energireserv. Men på tok för många (jag menar inte alla) behöver inte allt det fett vi stoppar i oss. Det leder bara till diverse oönskade vällevnadssjukdomar som ingen vill ha.

    Återigen ber jag om ursäkt om jag var alltför framfusig och inte riktigt tänkte på vad jag skrev i mitt tidigare inlägg.

Svar på tråden behöver hjälp att hitta 13dagarskuren