• Aattityd

    behöver hjälp att hitta 13dagarskuren

    Jag är både förvånad och positiv: Jag har nu kört Danska R Hospitalets diet i 8 dagar och rasat 3,5 kg. Det var min fru som skulle börja och jag hakade skeptiskt på. Jag mår efter 8 dagar bra vilket är det viktigaste i sammanhanget. Jag har studerat kostvetenskap på en kortare kurs på universitetet och är allmänt intresserad av kost och är medveten om att Hospitalets diet inte är hälsosam i längden.  

    Kuren består oftast av en proteinmåltid (kött/ägg) och en kolhydratmåltid (grönsaker/bröd) per dag och ger i snitt 700 kalorier om dagen - ibland mer och ibland mindre. Jag har personligen lagt till en proteindrink per dag (utan kolhydrater =2-300 kalorier)  i ett försöka till att reducera minskning av muskelmassan. (jag är medveten om att vitminskningen troligen åxå kommer från muskler och vatten - men mestadels fett).

    Slutsats: Jag är positiv och här kommer mina kompletterande tips:
    - Drick mycket vatten (Kolhydrater binder vatten och eftersom du reducerar kolhytratintaget finns inget som binder vattnet i kroppen utan den försvinner ut naturliga vägen.. - 2 liter per/dag är nog lagom. Vill du lyxa till det så köp Loka/Ramlösa med massa goda smaker (har inga kcal).

    - Hjärnans bränsle är kolhydrater och kroppen kan inte lagra kolhydrater längre än ett par timmar) så lägg in ett äpple till frukost  Din hjärna behöver kolhydrater efter sömnen och ett äpple kommer inte göra dig tjockare :). Du ska helst få i dig minst 40 gram kolhydrater (ca 160 kcal) per dag för att hjärnan ska orka jobba.

    - Är du orolig för att tappa muskelmassa så komplettera upp med en proteindrink om dagen (gärna utan kolhydrater) om dagen, det kommer inte att hidra muskelreducering men troligen reducera - Med en proteindrink kommer ändå att hamna under 1000 kalorier om dagen vilket är ok under en kortare period.

    - När kuren är över: Ät försiktigt, lura magen och ögat genom att köpa en mindre tallrik + glas och lägg upp maten/kalorihaltig dryck på - visste du att tallrikarna som säljs idag är 30% större än för 20 år sedan :). Lycka till från en nöjd bantare.

Svar på tråden behöver hjälp att hitta 13dagarskuren