• kajsa kavat

    Förrättstips?

    Fortsätter med matfrågorna:
    Har ni något tips på en bra förrätt? (helst ej laxtoast...)
    Menyn i övrigt kommer ev. bestå av hummer soppa som mellanrätt och älgstek med svamp till varmrätt och sedan bara tårta.
    Förrätten får gärna vara kall så blir det lite enklare för de som gör maten.

  • Svar på tråden Förrättstips?
  • coffe

    För rätt länge sen så åt jag en jättegod förrätt. Den bestod av tunnbröd som var formade som små skålar, troligen var de körda i ugnen för de var lite hårda/frasiga. I skålarna var den någon rom och räkröra som var supergod - ingen vanlig skagenröra utan väldigt krämig och mycket räkor. Det serverades kallt med lite pynt i typ dill, citron och ett par hela räkor och lite rom. MUMS!

    Tyckte att det verkar passa er "ursvenska" meny. :)

  • faster

    Vi ska ha toast med gubbröra..

  • kajsa kavat

    ingen som har några tips??

  • bjorsund

    kanske en liten cesarsallad, toast,
    mvh

  • Johanna = en lat kock

    löjrom känns väldigt svenskt om det är sånt ni är ute efter

    likaså ngn varmrökt fisk
    man kan göra ngt som liknar ceasarsallad med rökt sik eller eller liknande fisk

Svar på tråden Förrättstips?