• Elfva
  Äldre 9 Apr 11:18
  126985 visningar
  61 svar
  61
  126985

  Hur mycket väger ni som är 158 cm långa?

  Bettan05

  Hur känns det då? Känns det som om dina kläder sitter bra, trivs du med din vikt? Det är svårt att avgöra när du skriver längd och vikt eftersom det har lite att göra med benstomme, muskelmassa och så vidare...

  BMI är tyvärr ett ganska trubbigt mätinstrument eftersom det inte tar någon hänsyn till benstomme, muskelmassa eller fettvikt. Man kan alltså ha väldigt lite muskelmassa och liten benstomme och hög fettprocent och ändå ha ett BMI som säger att du är smal. Givetvis kan man också ha stor muskelmassa och benstomme och väldigt liten fettprocent och ändå ha ett ganska högt BMI, utan att man för den skull är det minsta överviktigt? Förstår ni hur jag menar?

  Tror du måste känna efter själv hur det känns i din kropp... När man ser din vikt och din längd så verkar du inte alls vara rund, men man kan ju ändå uppleva sig själv så, iaf kan jag känna att för mig handlar det inte så mycket om att gå ner i vikt, som att öka muskelmassa och minska fettprocent. Och om det leder till att jag ökar i vikt (162 lång, 56,6 kg i dagsläget) så är det strunt samma, men just nu så känner jag mig lite "rund", för att min fettprocent är lite för hög.... Hursomhelst lycka till, stirra dig inte blind på vågen utan känn efter vad som känns bra istället. :)

Svar på tråden Hur mycket väger ni som är 158 cm långa?
Logga in
Bli medlem