• vattuman

    Förslag på gott mousserande vin

    Hej!Vi hade tänkt mousserande vin som välkomstdrink, tar gärna förslag på goda båler.

  • Svar på tråden Förslag på gott mousserande vin
  • Linslus

    Jag tycker att Asti Cinzano (hur 17 det nu stavas) är ett väldigt gott mousserande vin! Iof billigt-men det skadar väl inte

  • Nynnar

    Vi hade Rotari, 95 kr på systemet det är gott.

    Men skulle jag välja idag skulle jag valt Chapel Hill Chardonay. kostar 56 kr på systemet och är riktigt gott.

  • Carom

    Vi ska också ha Cinzano Asti, 68 kronor flaskan på systemet. Vi ska åka till Tyskland och handla och där tror jag en flaska kostar runt 50 kronor.

  • juli-04

    Åkesson har ett gott, gillar också ett i svart flaska på sysytemet (glömt namnet, men finns väl inte så många)

  • stinalina

    Ett jättegott och väldigt prisvärt mousserande är Codornìu (nr7735, 67kr). En säker favorit här hemma.

  • Majsan80

    Asti Cinzano eller Asti Martini!

  • Pixie

    Hej!
    Jag tycke det är godast med torrt mousserande. Jag tycker att viner som tex Asti cinzano och Asti Martini kan bli lite för sött att dricka som de är, men de är ju väldigt goda till efterrätter! Men det är ju absolut en smaksak!

    Goda (torra) mousserande tycker jag är:

    Pongrácz Brut (nr 7628)119,00 kr

    Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir (nr 7359) 89,00 kr

    Anna de Codorníu Brut (nr 7369) 89,00 kr

    Carrington Vintage Brut (nr 7748) 69,00 kr

    Sedan ville du ha lite båltips också!(samtliga recept är hämtade från Systembolagets hemsida) Har bara smakat den första och den är supersmarrig!
    Lycka till!

    Röd bål*
    Ca 15 glas

    2 dl passionsfruktslikör
    (eller annan likör av röda bär)
    4 dl passionsfruktjuice
    5 dl blodapelsinjuice
    2 flaskor mousserande vin
    frysta jordgubbar
    blodapelsinskivor

    Blanda likör och juice. Tillsätt frysta jordgubbar och mousserande vin precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Gul bål*
    Ca 15 glas
    3 dl apelsinjuice
    1,5 l ginger ale
    1 l äppelcider
    frysta kumquats
    citronskivor
    caramboleskivor

    Blanda samman alla ingredienser precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Grön bål*
    Ca 15 glas

    2 dl äppellikör
    2 dl koncentrerad citrondryck
    1 fl vitt vin
    1,5 l grön limeläsk
    limeskivor
    citronmelissblad

    Blanda likör, citrondryck och vitt vin. Tillsätt limeläsk och frukt precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Vinbärsbål*
    Ca 15 glas

    2 dl svartvinbärslikör (crème de cassis)
    3 dl svartvinbärssaft
    2 dl koncentrerad fläderdryck
    1,5 l flädercider
    klasar av frysta vinbär
    citronskivor

    Blanda likör, saft och fläderdryck. Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill Du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt mousserande vin.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Melonbål
    Ca 15 glas
    2 dl melonlikör
    1 nätmelon
    1,5 l fruktsoda
    1 fl torrt vitt vin
    melonkulor
    gurkskivor

    Dela och kärna ur melonen. Gröp ur innehhållet och kör det i matberedare, häll över i en bålskål.
    Tillsätt likör, vin, melonkulor, gurka och isbitar. Precis före serveringen tillsätts fruktsodan.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Jordgubbsbål
    Ca 15 glas

    2 dl likör av jordgubbe, hallon eller andra röda bär
    3 dl jordgubbsaft
    5 dl tonic
    2 fl torrt, mousserande vin
    frysta jordgubbar
    citronskivor
    blad av citronmeliss eller mynta

    --------------------------------------------------------------------------------
    Vita havet
    Ca 10 glas
    1 fl halvtorrt vitt vin
    4 dl ananasjuice
    4 dl apelsinjuice
    33 cl bitter lemon
    citronskivor
    ananasbitar

    Blanda ingredienserna i en bålskål med is.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Rosébål
    Ca 15 glas
    ½ l jordgubbar
    2 fl rosévin
    6-7 dl bitter lemon
    gröna druvor

    Skiva jordgubbar och frys dem. Kärna ur gröna druvor och frys dem också.
    Häll rosévin i en bålskål. Lägg i de frysta bären och häll på bitter lemon.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Sangria
    Ca 15 glas

    ½ citron
    ½ apelsin
    ½ äpple
    hel kanel
    3 kryddnejlikor
    1 fl rött vin
    6 cl cognac
    1 fl fruktsoda eller kolsyrat mineralvatten

    Skär frukten i tunna skivor. Blanda med kryddor, vin, cognac och socker.
    Låt stå kallt minst en timme och smaka av (kansk behövs det mer socker)
    Häll i vatten/läsk och servera i kylda vinglas.

  • Pixie

    eeh... gubbarna med glasögon ska egentligen vara åttor..

  • JeSikka

    Vi kommer använda:
    Amadeus (nr 7791) - kostar ca 60 kr flaskan.

Svar på tråden Förslag på gott mousserande vin