• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Feb 13:32
    54682 visningar
    32 svar
    32
    54682

    Skjuta upp mensen UTAN p-piller

    Jag kommer förmodligen att få mens, första dagen EXAKT på vår bröllopsdag. Kul i jul...Jag har provat att äta p-piller (minipiller)tidigare, vilket resulterade i att jag fick mens två gånger i månaden istället! Det hjälpte inte att det gått ett halvår efter det att jag började med pillren.

    Dessutom pågick mensen i 7 dagar-mycket!!- istället för 3-4 dagar som jag brukar ha.

    Jag vill inte äta p-piller men ändå skjuta upp mensen eller åtminstone rubba cykeln lite så att det inte blir exakt dag 28...

    Jag vet att det finns tidigare inlägg om detta men det är svårt att hitta. Söker man på "mens" så får man upp alla inlägg som innehåller ordet "geMENSamt" t.ex. Det blir lite jobbigt att leta då.

    Om någon har något tips på bra "flytta-på-mensen"-piller som man inte mår tokdåligt och får finnar av så får ni gärna skriva namnet på dessa!

    Kram!

  • Svar på tråden Skjuta upp mensen UTAN p-piller
  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Feb 19:21
    #0

    Hej igen!
    Tack för alla svar- och söktips :)
    Det ska nog fixa sig!
    Det är ingen som mått illa av något av dessa piller?

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Feb 19:59
    #0

    Jag gifter mig 11 maj och skall typiskt nog ha mens då ! Har ätit några piller som heter Primolut-Nor förr när jag skulle utomlands och de funkade då så det får bli dem igen.
    Du kan ju höra om de kan passa dig också.
    Lycka till !

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 20 Feb 10:05
    #0

    Hej!

    Om man tar något av ovanstående läkemedel för att förskjuta mensen, förblir då mensen förskjuten månaderna efter? Kan man alltså ta läkemedlet några månader i förväg för att slippa mensen under bröllopet?

    Det vore ju bra om man slapp prova ett nytt läkemedel precis när man ska gifta sig (några av de möjliga biverkningarna är ju t.ex. depression och minskad libido - inte så bra kanske :)

    Tack på förhand för eventuella svar!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 20 Feb 11:02
    #0

    Jenny, jo, jag gillade INTE att käka Gestapuran men jag åt dem i tre månader, inte bara någon vecka. Det försatte mig i permanent pms-läge, jättemysigt.

    Maria, rätt tänkt. Visst blir den förskjuten även månaderna efter. Smart att INTE äta nytt läkemedel just under bröllopet. Många blir lite förändrade av att käka hormoner.

    En sak som jag undrar: när ni bestämmer datum för bröllop, kollar ni inte litegrann hur det ligger med era egna cykler då? Jag menar, varför ska Muhammed komma till berget när berget kan komma till Muhammed... :) Visst, det är mycket man måste ta hänsyn till, men det här med mens är för de flesta av oss inte särskilt oförutsett (såvida man inte är jättejätteoregelbunden förstås). *ler*

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 20 Feb 16:23
    #0

    Hej Emmis!

    Tack för svaret!

    Vad gäller planeringen så bestämmer många datum redan mer än ett år i förväg. Man behöver inte ha jätteoregelbunden mens för att råka förskjuta den två veckor på den tiden.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 20 Feb 17:45
    #0

    Det gick inte att få sådana piller utskrivna hos barnmorskan, det måste göras på vårdcentralen, så var det iallafall för mig.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 21 Feb 09:16
    #0

    Tips! Upphör inte mensen när kvinnan är gravid? Då slipper du trycka i dig tabletter.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 21 Feb 10:18
    #0

    Kent, det förutsätter ju att kvinnan vill ha barn? Inte så himla självklart och särskilt inte på bröllopsdagen då en graviditet kan medföra fysiska komplikationer. Dessutom kan inte alla bli gravida....

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 21 Feb 10:44
    #0

    Kent:

    Man mår illa och kräks i början av graviditeten...minst lika jobbigt som att ha mensen....

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 21 Feb 10:48
    #0

    Ni har många goda sidor som man vill önska sig men mensen är inte en av dom. Ber om ursäkt för min okunnighet. Tabletter låter smidigare.

Svar på tråden Skjuta upp mensen UTAN p-piller