• Therés­e
    Äldre 22 Mar 09:20
    11841 visningar
    34 svar
    34
    11841

    Ditt eller nån annans värsta bröllop

    Vårt bröllop var underbart med två undantag som tyvärr berodde på församlingen.

    1: När vi kom till kyrkan - i god tid innan vigseln - hade kyrkvaktmästaren glömt bort oss. Han dök upp ca 10 minuter innan vigseln skulle börja och eftersom våra gäster också var i god tid innebar det att alla hann se oss innan intåget i kyrkan då vi ju inte kunde "gömma oss" någonstans. Den pampiga entrén jag hade drömt om gick därmed om intet eftersom överraskningsmomentet när gästerna fick se oss gå in uteblev.

    2: När vi till slut blev insläppta i kyrkan kom kallduschen att vår kantor hade fått förhinder och en reserv blivit inkallad i sista minuten. Hon kunde knappt engelska, ingen svenska, och kunde dessutom inte spela de marscher vi hade valt. På knagglig engelska stod vi i förrummet och diskuterade fram och tillbaka vad hon skulle spela i stället och vi fick därmed inte höra "våra" marscher som vi hade valt ut flera månader i förväg och sett fram emot. Vad hon till slut spelade vet jag inte, det var ingenting jag kände igen (jag hade som enda krav till henne att det INTE något alltför vanligt)....

    Så kan det gå men annars gick det jättebra!

  • Therés­e
    Äldre 24 Mar 09:08
    #0

    Ha ha, jag kom på en annan historia som i och för sig inte är hemsk utan mest komisk...

    Det var ett brudpar som bad kantorn att spela Robin Hood-låten som ingångsmarsch (ni vet den med Bryan Adams, Everything I do I do it for you). De kom tyvärr inte på vad den hette utan sa bara Robin Hood-låten till kantorn som svarade att den kände han till, den skulle han lära sig till bröllopet.

    Kommer så bröllopsdagen och gissa vad som spelas i kyrkan.... Robin Hood-låten från Disneyfilmen, ni vet "jodiladi jodiladi hoppsan vilken dag...". Det visade sig att kantorn inte hade fått tag i noter utan gått hem och lyssnat på musiken i sina barns tecknade Robin Hood-film och trott att det var den låten brudparet ville ha. Både brudparet och församlingen höll på att bryta ihop i kyrkan men det blev ett roligt minne i alla fall!

Svar på tråden Ditt eller nån annans värsta bröllop