• ninoni­ca
    Äldre 12 Feb 16:03
    66236 visningar
    19 svar
    19
    66236

    någon som har erfarenhet av Fluoxetin???

    Dolphin: Varför har du inte bytt preparat om du har gått upp så mycket i vikt?

  • ninoni­ca
    Äldre 12 Feb 18:31
    #0

    Jag håller med dig JHK, tabletter med fluoxetin är faktiskt en av väldigt få antidepressiva som inte har viktökning som biverkning utan istället viktminskning och anorexi som vanlig biverkan. Vilket var anledningen till att jag aldrig började med dem när jag fick dem utskrivna.

  • ninoni­ca
    Äldre 12 Feb 18:38
    #0

    Dolphin: Viktökning står i alla fall inte med som biverkan i FASS.

    Men det låter väldigt jobbigt att måsta fortsätta med tabletter som gett en så stor viktökning. Själv avbröt jag min första behandling med antidepressiva när jag hade gått upp 10-12 kg på fem veckor. Det borde gå att hitta en medicin som funkar bättre. Vilka antidepressiva har du fått pröva? Jag står just nu på Remeron, en relativt ny medicin med väldigt få biverkningar.

  • ninoni­ca
    Äldre 13 Feb 14:39
    #0

    Jag tror säkert att man ibland kan få biverkningar av läkemedel som faktiskt inte finns registrerade som biverkningar i FASS. Och kanske har läkemedelsföretaget faktiskt missat att man kan få en viktökning av Fontex/fluoxetin. Det är ju inte omöjligt. Men om det nu är så, så kan vi nog säkert vara överens om att det inte är en av de vanligaste biverkningarna av just det preparatet.

    Sen tror jag även att en viktökning inte enbart behöver vara en biverkan av läkemedlet man äter, utan att det är mer komplext än så. Jag gick ju upp i vikt när jag åt mianserin. Viktökning av det preparatet är en mindre vanlig biverkan (1/100-1/1000). Delar av den viktökningen var vätska, ödem, som är en sällsynt biverkan. Jag var rejält svullen om fötterna när jag hade jobbat, svullen om buken och i ansiktet. Retsen av viktökningen berodde nog till stor del på att min mage och tarm, som vanligtvis är väldigt orolig blev hur lugn som helst av medicinen. Jag slapp alla jobbiga diarréer som jag hade levt med innan, och jag fick även tillbaka min aptit. Resultatet blev att jag åt alldeles för mycket gott, och för en gångs skull passerade inte maten hela matsmältningssystemet på en timme, utan stannade i normal tid. Vilket naturligtvis gjorde att jag tog upp mer näring ur maten. Frågan är då om min viktuppgång verkligen kan räknas som en biverkan?

    När jag slutade med medicinen försvann några kg på en gång när svullnaden gick ner. Resten av vikten jag hade dragit på mig försvann på ca 6 månader.

Svar på tråden någon som har erfarenhet av Fluoxetin???