Ikväll har jag prövat ett VV-recept ur min bok "snabblagat med VV"
Det var supersmarrigt! (Kommentarerna inom parentes är mina egna)
SKALDJURSPAELLA
5,5 points per person
22,5 ponits totalt
350 kcal per portion
4 portioner
Tillagningstid: 30 min
Bör inte frysas
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 tsk olivolja
½ förp saffran á 0,5 gr
3 dl avorioris
8 dl fisk- eller grönsaksbuljong
250 gr torskfilé
125 gr ärtor
125 gr skalade räkor
2 msk hackad persilja
salt och nymald peppar
1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur, skölj och strimla paprikan.
2. Fräs löken i oljan i en kastrull (eller en djupare stekpanna) på svag värma. Rör i saffran, ris och parika och låt fräsa lätt. (Fräs till riset är "genomskinligt" - men det får ej brännas vid!)Späd med buljongen (lite i taget blir bäst) och låt koka på svag värme ca 15 minuter. (Rör om då och då)
3. Skär fisken i tärningar. Blanda ner dem och ärtorna i riset och låt det koka 5 minuter till. Smaksätt med salt och peppar.
4. Lägg i räkor och persilja, blanda m försiktigt.
Själv hade jag i en liten skvätt matlagningsvin på riset inan jag började späda med buljong. Dessutom hade jag lite mindre torsk och räkor och lade till blåmusslor. Persiljan hackade jag inte ned, utan garnerade med den. Ngt som är gott till är självklart att pressa citron över - så servera gärna med en citronklyfta som tillbehör! Vill varna för att torsken väldigt lätt går sönder!
Gott och mycket mättande!