• Hestia

    Flytta isär för att rädda förhållandet - Erfarenheter?

    Hej!
    Jag har gjort slut med min make en gång, och flyttade då ifrån honom. Som sagt så är han min make nu, så jag vågar säga att det kan fungera. :)
    Dock var inte orsaken sex, och jag är inte ni, så jag kan bara berätta att det fungerat för oss i alla fall.

    Nu känner jag inte heller din tjej, men jag tror att om hon inte döljer (också för sig själv!) att förhållandet är dåligt, och därför vill slytta isär, så kan det nog vara en bra lösning. Som någon sa, det gäller att fokusera på att ni flyttar isär för att det skall bli _bättre_, inte för att _rädda_ förhållandet.

    En annan lösning, som kanske är värd att prova först, om båda vill, är att antingen på i terapi (men det kan kännas lite för extremt), eller att köpa någon bok som tar upp detta problemet.

    Jag har ganska låg lust till sex, något min man accepterar. Men jag får skuldkänslor för detta, och får tankar som att det kanske är för att jag inte älskar honom som jag inte känner lust så ofta? Det är inte därför, jag älskar honom över allt annat, jag har bara (av någon anledning?) inte lust till att ha sex så ofta.
    I dagens samhälle verkar sex vara sanslöst viktigt, och om man inte har det minst tre gånger i veckan är det samma sak som ett dåligt förhållande... Så är det INTE...

    En annan tanke - om det är så att din fru kanske får lägre sexlust av p-pillrena, så kanske det är bättre att prova att byta preventivmedel först, innan hon flyttar? Flyttar hon och inte slutar med pillrena kommer det ju vara samma sak... :(

    Förlåt mitt babblande! :)

Svar på tråden Flytta isär för att rädda förhållandet - Erfarenheter?