• Ling

  Dunderhuskur mot urinvägsinfektion efterlyses!

  Inte för att det hör hit, men...
  Vet ni någon superdunderhuskur mor urinvägsinfektion (alltså när den ännu bara befinner sig på "antydningsstadiet")???

  Har otur och drabbas allt oftare av detta obehagliga.

  Senast behövde jag antibiotika och då sa läkaren att UVI är lätt att dra på sig om man tar ut sig (vilket jag gjort med träning i kombinationo med förkylning)och därmed sänker immunförsvaret rejält.

  Men det har jag inte gjort denna gång...

 • Svar på tråden Dunderhuskur mot urinvägsinfektion efterlyses!
 • Arholmabrud

  drick litervis med citronvatten alt tranbärsjuice!

 • HEH

  Tranbärsjuice ska hjälpa...jag har pimplat mängder av juice, men även ätit tabletter. Allt som surgör annars, typ citronvatten, juice.

  Var försiktig bara om det händer ofta - jag hade känningar under en lång period och när jag väl testade mig så visade det sig att jag haft en massa bakterier i urinen i nästan ett halvår!! Kroppen klarade de värsta symptomen så jag kände inte så mkt men bra var det inte!

 • malte

  Jag brukar dricka MYCKET vatten och ta ett hälsokostpreparat som heter UVA-E eller Uvalette eller ngt liknande (har inte asken tillgänglig just nu - fråga i butiken). Det funkar för mig om det inte har hunnit gå så långt. De finns de som säger att det hjälper att droppa ngt surt, som citron, i vattnet. Jag vet inte om det stämmer men har du det tillgängligt gör det ju i alla fall vattnet lite godare!

  Krya på dig!

 • Modesty-Clara

  Överhuvudtaget är det bra att dricka massor!

  I förebyggande syfte ska man tänka på hur man torkar sig när man varit på toa samt att kissa efter sex...

 • f.d. Svart brud

  Min svärmor (som arbetar som "tarmforskare") lärde mig en huskur som funkar jättebra, även när urinvägsinfektionen tagit fäste rejält.

  Koka upp 1 liter vatten och häll i 1 dl havregryn. Låt koka ett par minuter och sila bort havregrynen, men behåll havregrynsvattnet.
  Detta vatten ska drickas fördelat ett glas då och då under dagen. Infektionen brukar gå över på ett par dagar.

  Fortsätt så varje dag tills symtomen försvunnit helt.

  Om du inte har problem med sur mage är det bra att dricka mycket citronvatten och C-vitamin också!

 • Kicker

  Har tyvärr alltför mycket erfarenhet...
  Min läkare sade åt mig att dricka mycket sura juicer, samt att gå på toaletten direkt efter sex. Och tyvärr - att inte ha sex för ofta heller, eftersom det sliter på slemhinnorna, och gör dem mer mottagliga för bakterier.
  Kan ju även berätta att jag till slut blev resistent mot många antibiotikasorter, och prövade som en sista utväg att gå till en homeopat. Hon skrev ut ett medel som heter Staphysagria, och efter den kuren minskade besvären snabbt gradvis, och återkom aldrig mer. Peppar peppar!

 • f.d. Svart brud

  Det skulle _inte_ vara en gubbe där, utan slutparentes...

 • Eyore

  Jag kan även tipsa om att köpa de starkaste c-vitamin tabletterna på apoteket samt att äta 6-8 stycken per dag! Urinen blir så sur att det nästan är omöjligt för bakterierna att överleva. Tipset kommer från min läkare som var specialist inom området! Men har du tydliga symptom ska du till läkaren, annars kan det gå upp i njurarna!

 • MarinaI

  Har oxå fått rådet att kissa direkt efter s*x och att använda rejält med glidmedel, var också noga med handhygienen innan och under s*x.

  Finns massor med antibiotika-liknande preparat i hälsokosten, gå dit och fråga.

  /marina

 • Nymphéa

  Jag är också en sådan som lätt får urinvägsinfektion. Det räcker med att jag blir lite kall om underredet eller (som din läkare sa)tränar med en förkylning i kroppen.
  Men jag har en huskur som brukar funka sådär i början av infektionen. Drick vatten med mycket citron i och tugga på ingefära.
  Hoppas att jag kunde hjälpa!

Svar på tråden Dunderhuskur mot urinvägsinfektion efterlyses!