• HEH
    Äldre 18 Nov 14:28
    339628 visningar
    55 svar
    55
    339628

    Dunderhuskur mot urinvägsinfektion efterlyses!

    Tranbärsjuice ska hjälpa...jag har pimplat mängder av juice, men även ätit tabletter. Allt som surgör annars, typ citronvatten, juice.

    Var försiktig bara om det händer ofta - jag hade känningar under en lång period och när jag väl testade mig så visade det sig att jag haft en massa bakterier i urinen i nästan ett halvår!! Kroppen klarade de värsta symptomen så jag kände inte så mkt men bra var det inte!

  • HEH
    Äldre 18 Nov 15:05
    #0

    Jag hade haft en massa UVI som jag fått behandling för. Efter det kände jag ofta "känningar" men lyckades stävja dem genom att göra alla tips folk har skrivit om här. Jag lärde mig oxå känna lukten på urinen, den blir (iaf för mig) speciell när jag har UVI och under denna period tyckte jag att urinen luktade småskumt hela tiden. Men det blev aldrig akut så jag kontaktade inte heller läkare. Jag var däremot hängig och trött under hela perioden (förra sommaren) så jag borde ha pallrat mig iväg till läkaren tidigare...har tyvärr lite dåliga erfarenheter då de ofta inte vill behandla och tycker det är "larvigt" så jag drog mig för det...

    Men när jag väl testade mig (då tyckte jag att det kändes bra ändå!) så hade jag massa bakterier i urinen (och hade med största sannolikhet haft hela tiden) så jag fick äta sulfapreparat i 2 månader och nu har jag Hiprex (receptbelagda) tabletter som jag kan ta efter sex eller om jag känner av nåt. Det testades med urinprov och odling.

    Att du är förkyld behöver inte påverka - men du kan ju lätt drabbas av förkylningar för att exv UVI sätter ned immunförsvaret. Det hände iaf mig... Berätta om dina symptom och be att få en odling!

    Lycka till!

  • HEH
    Äldre 18 Nov 15:43
    #0

    Det var så lite så! Det var för övrigt exakt samma kommentar som jag fick av min läkare oxå...

    Låter som en bra idé att prata med gynekologen. Har du ofta problem kan du ju fråga om Hiprex oxå - de är inte skadliga och har funkat super på mig, jag har inte haft en enda UVI sen den gången!!

Svar på tråden Dunderhuskur mot urinvägsinfektion efterlyses!