• Lilla Fru H

  Billig dopgåva??

  Hej

  Är det någon som har förslag på vad man kan ge i dopgåva till ett litet kusinbarn. Jag har aldrig varit på dop innan och vet inte vad man ger. Jag pluggar så det får absolut inte vara dyrt! Har presentkort på DUKA kan man hitta något där eller måste det vara ett smycke?

 • Svar på tråden Billig dopgåva??
 • :-)

  Köp träd i afrika! Gör en miljöinsats, plantera för framtiden i ett litet barns namn. Kan väl inte bli bättre. Ca 10kr styck i Vi-skogen tror jag (genom tidningen Vi)

 • Fie

  Jag har uppvaktat med en fin sagobok. Det har varit uppskattat.

  Fie

 • bambi

  Jag fick en teddybjörn i doppresent och den teddybjörnen har jag kvar..27 år senare.

 • ulliania

  Titta in på en affär som typ guldfynd dem brukar ha ett brett utbud av dopsaker en ram med att gravera in namn på eller en sked osv. som sakt dem har stort utbud och priserna brukar inte vara så farliga.

 • Fagas fästmö

  "Alla" köper spargrisar och silverskedar och annat förutsägbart. Köp hellre något mer personligt som passar just det barnet. Fråga föräldrarna om det är nåt de önskar sig särskilt mycket åt den lill*. Träd i Vi-skogen var en jättebra idé. Kläder eller leksaker som de behöver kanske? Medlemsskap i en supporterklubb? En söt liten trästol med barnets namn på..

  Är du händig kan du kanske fixa nåt själv. Mina barns pappas kusin broderade tavlor med födelsedatum, längd och vikt samt dopdatum och deras namn till mina barn.

  Ekorren.

 • Fagas fästmö

  Mitt inlägg försvann! Jag tycker att det är kul att ge nåt annorlunda. Träd i Afrika är en kanonidé! Mina barn fick en massa silverskedar och ramar och sparbössor, hur kul är det?

  Pappans kusin hade broderat doptavlor med barnens namn, födelsedatum, vikt o längd, samt dopdatum. De var jättefina och hänger på barnens väggar än idag.

  Är du pysslig kan du ju göra fina saker själv, men ett tips är att fråga föräldrarna vad de verkligen vill ha till sitt barn. En gullig servis med barnbestick är rätt kul tycker jag. Eller en liten stol med barnets namn på..

  Lycka till! Ekorren.

 • Fagas fästmö

  Hmm.. Magiskt nog så kom det fram trots felrapport från min dator.. Ja, ja. Nu fick du mina tips två gånger.

  Ekorren.

 • Mrs Brady 2 B

  Om det är en flicka kan du köpa ett litet halsband med hennes namn ingraverat i. Vill inte föräldrarna att hon använder det nu kanske hon kan använda det om ett tag!!

 • Stines

  Man kan ju också göra något tråkigt och klokt som att sätta in lite pengar på fond/konto som man sedan fyller på vid födelsedagar och jular!

 • Ankmor

  Stines!
  Det är inte alls ett tråkigt förslag!
  Mina döttrar fick båda varsitt konto med 500 kr av sin farfar (behöver inte vara just det beloppet) när de döptes. De har inte haft nytta av det än men det är ett sant nöje att se deras nöjda miner när konto/saldobeskedet kommer från banken då och då... pengarna bara växer.
  De har även själva sparat pengar i "pengaboxen" och varit med på banken och satt in på kontot. Man kan göra en "tråkig" present mycket rolig! Pluss i kanten är att de har nytta av den när de blir äldre!!!

Svar på tråden Billig dopgåva??