• Tor 28 okt 2021 11:47
  40556 visningar
  3 svar
  Inlägg från Jililiolau Visa alla inlägg
  3
  40556

  Hittade klänning som satt perfekt MEN...

  Jag köpte min brudklänning second hand. Jag snubblade över den i en butik, den satt som om den var sydd för mig över bysten och var sedan lös så inte min stora mage och breda rumpa syns och hade ett litet släp. Underkjolen fattades men med en prislapp på 500kr (!!!) kände jag att den kan jag fixa själv. Jag har hög midja och sk prinsesskärning kommer precis tätt, men tyvärr gör det att min putmage (efter 3 barn och magsår) ser direkt gravid ut, därgör blev jag så glad i denna klänning som bara är dlät mitt fram men endå har mycket volym i kjolen.

  Tills jag kom hem och googlade modellen för att se om den skulle ha någon viss form på underkjol iom släpet. Det är en gravidmodell nu känner jag mig inte alls fin i den längre, bara extremt megatjock och överväger starkt att returnera den (fick öppet köp för att prova hemma då provhytterna inte direkt gör en stor klänning rättvisa). Samtidigt sitter den sakliga rösten i mitt huvud och säger att jag kommer inte hitta en annan klänning för i närheten sv det priset, och jag som är extremkänslig för att se gravid ut såg inga varningstecken varken när jag provade i butiken eller hemma. Inte heller kompisen som fått se bilder reagerade med annat än förtjusning. Men vetskapen äter upp mig inifrån. Känslan blir att jag är så tjock att jag behöver gravidkläder, och det är ingen positiv känsla när en inte är gravid

 • Svar på tråden Hittade klänning som satt perfekt MEN...
 • Ons 10 nov 2021 23:46
  #2
  Junior skrev 2021-11-09 11:50:20 följande:

  Hej!

  Jag blev så glad när jag såg att du hade hittat dina fina klänning och att du kände dig så fin i den! Och dessutom begagnad, bra för miljön och plånboken! :) Men, så såg jag din fortsättning om modellen, och det gör mig sen så ledsen. Jag känner så väl igen mig i din tanke och jag har, både innan och efter min graviditet använt gravidkläder pga viktuppgång och tarmproblem som ger uppblåst mage. I många vanliga kläder såg jag gravid ut, vilket var jobbigt eftersom jag delvis var ofrivilligt barnlös. Jag vet också att det ibland inte ens spelar någon roll vad du får höra för kommentarer. Men jag tänker ge dig några konkreta tips ändå!

  1. Visa upp dig inför några väl valda vänner och familj. Inte bara de som alltid säger "åh vad fin" utan faktiskt de du vet kan komma med konstruktiv feedback.

  2. Ta med din klänning till ett proffs, tex en skräddare som är specialist på brudklänningar eller en bröllopsbutik. Rådfråga, de vet vad de kan och hjälper gärna till. Om det känns kymigt att ta med klänningen bara för att fråga så säg att du vill köpa detaljer till (underkjol, slöja, etc) men samtidigt kanske är lite osäker på modellen.

  3. Be en vän eller boka en provning av smink och håruppsättning. Be någon ta riktigt fina kort på dig i din klänning, kanske känner du nån fotograf eller hobbyfotograf. På så sätt ser du dig och kan vänja dig vid hur fin du är i klänningen.

  Lycka till!

  Jessica, En till fest


  Tack för dina fina ord < 3

  Problemet med det mesta är att jag bor i en liten håla långt från ära och redlighet, så (bra) skräddare är det ont om, och de som finns tar hutlöst betalt för ett halvdant arbete. Jag är själv hobbysömmerska och har ändrat en del brud- och tärnklänningar genom åren till vänner och bekanta, just för att jag inte med gott samvete kunnat rekommendera någon. Men det finns inget att direkt ändra på då den sitter perfekt. Jag gissar att de motveck som finns i sidan skulle veckla ut sig på en gravid person, men det gör de inte på mig. De kan dock inte sys bort på ett snyggt sätt. Det är nog mera känslan som är problemet.
Svar på tråden Hittade klänning som satt perfekt MEN...
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.