• Sträcka mellan vigsel och festlokal

  Tor 16 aug 2018 13:55 Läst 11104 gånger Totalt 4 svar
  Tor 16 aug 2018 13:55

  Hej, sitter i den verkliga början av bröllopsplaneringen och har ett litet dilemma. Jag vill verkligen ha vigsel + bröllopsbilder på en väldigt speciell ö, men själva ön är rätt svårtillgänglig med kollektiva färdmedel samt i princip inga festlokaler som inte hör till en restaurang vilket gör att om vi skulle ha festen där skulle vi behöva ha det i en restaurang plus att vi skulle behöva hyra in boende för majoriteten av gästerna. 

  Alternativet är att vi har vigseln där ute och sedan festen i den närmaste största staden, runt vilka delar av gästerna bor och där vi med planering kan hitta billigare inkvartering för de som inte bor där. Men det skulle också innebära en körsträcka på ungefär 1.5 h mellan vigsel och fest. Är det helt vansinnigt att tänka sig det eller är det acceptabelt?

 • Tor 16 aug 2018 19:27 #1

  Jag hade personligen inte valt det, men helt omöjligt är det ju inte. Däremot tycker jag att ni isåfall bör hjälpa till med transport av gäster såväl som boende. Om det är en otillgänglig vigselplats, hur kommer gäster dit och därifrån?

 • Fre 17 aug 2018 09:35 #2

  Det otillgängliga är egentligen den sista sträckan från huvudvägen på ön till den plats vi vill ha vigseln på, så vi hade tänkte höra oss för med de som inte är från närområdet om de tar med bil eller inte och lösa det med antingen organiserad samåkning eller buss. 

  Vi skulle dock inte ha råd att betala boende för alla i huvudorten, det är dock min fästmans hemstad, så tanken är att  bidra till boende för de vi vet inte har råd att betala själva (vilket är en familj på min släkts sida) och i övrigt med hjälp av kontakter kunna ordna fram kraftigt rabatterat boende. Vi vill nämligen väldigt gärna att hans kvarvarande mor- och farföräldrar ska kunna vara med vilket de inte skulle klara om vi hade vårt bröllop där vi bor pga resan på 5h+ bara till själva stan, sova borta minst 2 nätter osv. Det känns därför bättre att t.ex. våra vänner som är unga utan barn och har bättre ekonomi får resa en bit istället för den släkt där det finns äldre och småbarn ska resa långt. 

 • Sön 19 aug 2018 15:20 #3

  Förstår ert dilemma! Tycker nog 1,5 h är lite väl, men man kan ju alltid ringa runt och fråga några av gästerna vad de tycker. Jag skulle nog inte palla följa med på festen utan bara gå på vigseln isåfall (såvida det inte var en väldigt nära släkting eller typ mina bästa vänner som gifte sig), men det är ju inte säkert att era gäster känner som jag :) Är det möjligt att ha festen vid ett separat tillfälle annars? Så blir det lite mer valfritt att delta för gästerna. Oavsett så tycker jag ni ska göra precis som ni själva vill, så länge ni informerar gästerna om vad som gäller! Och är beredda på att vissa kanske inte orkar följa med till festen.

 • Tis 21 aug 2018 12:11 #4

  Problemet är nog snarare att folk inte skulle orka med att ta sig till vigseln ärligt talat, alla bor runt huvudorten eller skulle ändå vilja övernatta där pga restauranger, barer osv. Vi har funderat på att helt enkelt ha vigsel där med de närmaste och en efterföljande middag på områdets absolut bästa restaurang och senare ha en enklare fest med våra vänner i stan där vi bor idag. 

  Däremot så vet jag också att vissa av mina vänner som bor utanför Sverige skulle älska tanken på vigsel på den här specifika ön då naturen är unik. Skulle gärna ha bröllopsfest där ute också men då skulle budgeten sprängas med typ 100 000 sek.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll