• Äldre 19 Feb 06:59
    5559 visningar
    4 svar
    4
    5559

    Förlovning

    Att gifta sig handlar om så mycket mer än romantik. Det är ett stort åtagande juridiskt och den är förhoppningsvis någonting man bara gör en gång i livet. Därför är det viktigt att ingen känner sig pressad eller tjatad på till att ingå äktenskap.

    Även när det kommer till den romantiska biten så är det viktigt att viljan kommer från en själv. Tjatar man sig till ett äktenskap så försvinner ju romantiken helt.

    Att stå vid altaret och undra om ens partner verkligen vill eller känner sig tvingad är nog inte kul.

    När min make friade så gjorde han det helt utan att jag nämnt äktenskap. Han gick ner på knä med ring, rosor, champagne och choklad. En riktig klassiker. Han friade för att han verkligen ville gifta sig med mig. Inte för att göra mig glad eller för att han kände sig tvingad. Han friade för att han verkligen ville bli min make. Den känslan var magisk!

    Samma kväll så bestämde vi datum och innan dagen var över så hade vi redan planerat hela bröllopet ;) Vid altaret så visste vi båda att vi verkligen ville gifta oss med varandra.

    Vi gifte oss 16 månader efter att han friat och 39 veckor efter bröllopet föddes vårt första barn :D Nu sitter vi här med en treårig son och en 1,5 årig dotter.

    Min poäng är: tjata inte om något så viktigt! Fria själv istället. Men tjata inte. Om du friar och han säger nej så vill han inte gifta sig med dig just nu. Sen kan jag tycka att det är ganska svinigt beteende att säga att du inte får fria. Du ska bara gå och hoppas och va tyst. Då är det bättre att säga som det är, att han inte vill gifta sig med dig. Därför vill han inte att du ska fria och därför vill han inte fria själv. Hade han sagt så så hade han varit mer ärlig och inte låtit dig gå med falska förhoppningar. Ärlighet är ganska viktigt i ett förhållande.

    Njut av bebisen och vänta med äktenskap tills ni båda verkligen är redo och vill :)

Svar på tråden Förlovning