• Tor 28 dec 2017 19:09
  45241 visningar
  4 svar
  Inlägg från enys Visa alla inlägg
  4
  45241

  Att bli sitt bästa jag

  Hej alla!

  Har nu varit förlovad i ett år och fick en tankeställare när jag insåg nyss att det strax är 2018 och att vi gifter oss i augusti. 

  Jag vill självklart vara mitt absolut bästa jag på bröllopsdagen, hittills under året så har jag regelbundet börjat gå till gymmet. ca 30-40 min 3ggr i veckan på antingen löpband eller crosstrainer, vilket har resulterat i ca 8kg viktminskning - woho!  Men nu är det dags att lägga i en till växel.

  Därför tänkte jag nu testa periodisk fasta/ 16:8/ leangains, vilket innebär 16h fasta och 8h matfönster per dag. Mellan 12-20 får jag äta, resterande tid är det vatten/ te/ kaffe som gäller. Målet nu i början är att köra detta 5 dagar i veckan, för att kunna äta mysfrukost på helgerna etc. 

  Eftersom jag försöker att inte skjuta fram saker, varken till nästa måndag eller till 2018 så startade jag igår, vilket innebär att jag nu är inne på andra dagen :). Hittills känns det rätt bra på morgonen att skippa frukost, fick in ett intervallpass på gymmet idag - tänkte innan att jag skulle känna mig matt eller inte alls orka men det var inget problem alls :).

  I tisdags 26/12 vägde jag in mig på 81.8kg, drömmålet är 70kg men jag har ingen aning om huruvida det är möjligt eller ej men man ska väl sikta :D. 
  En gång i veckan tänker jag väga mig och rapportera in resultat här.

  Tänker att alla som vill får haka på väldigt gärna får göra det, denna tråd handlar om förbättringar :).

 • Svar på tråden Att bli sitt bästa jag
 • Tor 4 jan 2018 19:55
  #2

  Jag har också pendlat en del viktmässigt, ofta i perioder jag varit väldigt deppig eller kris i förhållandet, i de lägena äter jag väldigt mycket mindre och tränar nästan maniskt. Det är de delarna jag i det läget har kontroll över, medan när jag mår bra går jag upp.
  Tycker att mat är väldigt gott och tycker om att laga mat, därför hoppas jag att 16:8 ska funka för mig, då jag egentligen inte byter ut min kost utan snarare av ett mindre matfönster kommer att äta mindre.

  Tror egentligen att det är svårt att jobba mot en specifik vikt, muskler väger ju mer en fett, får se om jag byter ut vikten mot något flummigt som den där känslan att känna sig fin i sommarklänning :).

  Hur har de första januaridagarna varit för dig?

  För mig har det gått bra, byxorna sitter bättre och vågen visar -1,8kg, troligtvis en hel del vätska men väldigt peppande att se!

Svar på tråden Att bli sitt bästa jag
Logga in
Bli medlem