• Äldre 2 Dec 12:53
  12848 visningar
  1 svar
  1
  12848

  Behandling av perorial dermatit

  Hej!

  Jag har nyligen börjat en behandling av perorial dermatit, som innefattar tetralysal 300mg samt skinoren. Jag har behandlat i ca 3 dagar nu, och jag tycker det ser myckte värre ut än för tre dagar sedan. Min läkare var mycket självsäker och sa att det tar tid att bli kvitt PD, men att om jag sköter det under dessa veckorna så kommer jag bli helt kvitt det. Han var så självsäker att han inte ens ville boka återbesök.

  Men jag blir ganska knäckt ändå när det ser ut att bli värre för varje dag. Har någon någon liknande erfarenhet kring perorial dermatit?

 • Svar på tråden Behandling av perorial dermatit
 • Anonym (Trist med PD)
  Äldre 4 Dec 22:11
  #1

  Hej

  Jag fick PD för några år sedan (samma tid på året - nu i nov/dec) och fick Finacea som behandling. Jag åkte också i samma veva till Thailand och jag vet inte om det var krämen eller värmen/fukten som gjorde det men det försvann faktiskt ganska snabbt, tre veckor kanske. Sååå glad för det :D Men jag vet att det är svårbehandlat och man blir ju inte klok när man försöker läsa på om orsaker och vad man ska behandla med eller undvika. Det står ju olika överallt!

  Nu är jag i alla fall duktigare på återfuktning och mycket mer restriktiv med smink - använder aldrig foundation eller något på sommarhalvåret. Och jag har inte fått tillbaka det.

  Jag har ingen erfarenhet av den behandling du får. Ville bara dela med mig av min erfarenhet och skicka lite pepp! Perioral dermatit är inte kul så jag håller tummarna att det löser sig snabbt!

Svar på tråden Behandling av perorial dermatit