Inlägg från: EricGrrla |Visa alla inlägg
  • EricGrrla

    Bröllop 2019

    Tror det här blir mitt första inlägg på Bröllopstorget, men strunt samma.

    Kul att se en tråd där det faktiskt händer saker och en diskussion förs! Hurra! Mycket bättre än alla bröllop2018 trådar jag läst.

    Själv är jag brudgum som gifter sig augusti nästa år, de flesta stora saker är spikade; kyrka, hotell/boende/middagslokal (samma ställe, blir helg-bröllop), gästlista, fotograf, bestman+maid-of-honor, 3x marskalk+tärnor, toastmaster+madame.

    Vigselring till bruden är också klart, men inte beställt.

    Det vi inte fixat än så länge är meny, kläder, florist, makeuo/hår.

    Men känns som vi är på god väg. Vi tar lite julledigt nu i tre veckor, men annars har vi kört en kväll i veckan som planeringskväll under hösten. Bra sätt att få saker gjort och att hela tiden röra sig åt rätt håll. Också bra för att stämma av mejl konversationer med alla olika venues vi haft kontakt med. (engelskans "venue" känns så mycket lättare när det gäller helg-bröllop)

    Kommer nog hänga med er här i tråden då det är den mest aktiva träden jag hittat. Är det lugnt trots att det är ett bröllop 2018 istället för 19?

  • EricGrrla
    Septemberbrud2019 skrev 2017-12-25 10:41:58 följande:

    Åh vad härligt att ha allt sånt fixat, bra jobbat! Vi har bokat möte i början av Januari så kanske vi får vår lokal bokad, sen efter det kan vi boka fotografen! Helgbröllop, menar du fredag-söndag då?


    Jo, precis så! Halva sällskapet kommer fredag för Spa, middag och mys. Sen kommer andra halvan lördag förmiddag (mest släkt) och vigsel lördag efter lunch. Avslutas med övernattning och gemensam brunch för hela sällskapet på söndagen.

    Tips till fotografletandet, finns en bransch-hemsida för alla de bästa fotograferna, och priserna skiljer sig inte så sjukt mycket mellan hobby-fotografer som vill börja ta bra betalt, och de allra allra bästa fotograferna som endast fotograferar bröllop och är super-proffs. Så om budgeten tillåter så rekommenderar jag att man tar ett proffs.

    När man pratar med vänner som gift sig är det alltid samma svar på frågan "vad hade du gjort annorlunda?", att de hade lagt mer pengar på proffsig fotograf.

    Lycka till och gott nytt år!
  • EricGrrla

    [quote=4439825]

    Vad ska ni ha för ring till bruden, vad har hon för förlovningsring? Köpte du den (överraskning) eller köpte ni tillsammans?[/quote]

    Det blir lite amerikansk stil med en förlovningsring till henne och varsin vigselring. Det är en helalliansring i 18k vitguld med 32 stenar a 0,64ct tot.

    Jag köpte den som överraskning, men det fanns mycket gemensamma tankar och funderingar och inringade ringar i bröllopsmagasin som låg bakom valet.

    Vigselring blir också vitguld, enstensring a 0,4ct. För mig troligen en slät i vitguld.

    Vilken fotograf är det ni fastnat för och har kontakt med? Är det någon från den sidan med bröllopsfotografer?

Svar på tråden Bröllop 2019