• Äldre 19 Nov 08:52
    6478 visningar
    4 svar
    4
    6478

    Gäster gå 2 km till vigseln?

    Är det "taskigt" att låta gäster promenera 2 km till vigsel- och festplats? Det går nämligen ingen buss vid den tiden då vi tänkte ha vigseln. Alternativet hyra någon som skjutsar i en massa omgångar känns ganska dyrt.

    Samma problem blir det när gästerna ska hem, ingen lokaltrafik finns att tillgå till pendeltågsstationen. Är det mkt begärt att gästerna får lösa det själv med taxi eller dyl?

    Många gäster åker långt för bröllopet och kommer bo på vandrarhem, yttligare några km från vigsel/festplats. De kommer definitivt inte kunna gå hela vägen dit.

    Hur löser man detta, och är det ens vårt problem att lösa som brudpar? Man vill ju inte att folk ska minnas dagen som krånglig och jobbig pga logistiken.

  • Svar på tråden Gäster gå 2 km till vigseln?
  • Äldre 19 Nov 08:53
    #1

    Tillägg : bröllopett är den 2/6.

  • Äldre 19 Nov 17:58
    #4
    brudijuni skrev 2017-11-19 15:38:47 följande:

    Min första tanke: hur kommer folk till vigseln? Kommer alla åka kommunalt? Annars kanske gästerna som ändå har bil kan fylla upp sina bilar och kanske kör en extra gång så kommer alla med. Prata med chaufförerna innan bara så löser det sig säkert.

    Men att gå två km mellan vigsel och fest är nog inga problem under vissa omständigheter! Det kan istället bli riktigt kul. Så här tänker jag:

    1. Det måste stå tydligt i inbjudan så att alla har med sig bra skor

    2. Vissa (gamla, skadade etc) måste kunna få skjuts. Se ovan, några få bilar kanske finns?

    3. Gör något roligt av promenaden! Tipspromenad? Om ni är sportiga av er kan man spela på det och göra hela promenaden som ett lopp med skyltar (2 km kvar, 1.5 km kvar etc) och med vätskekontroll på mitten med antingen vatten eller alkohol och något tilltugg, eller blåbärssoppa! Livemusik är ju också kul! Tänk att alla leds av ett gäng spelmän! Ingen aning om vad det skulle kosta att hyra in.

    Efter festen är lite knepigare. Min spontana tanke är att det säkert går bra att låta gästerna fixa det men det är inte alls kul att behöva vänta, säg 25 minuter, på taxi. Så kan det säkert vara en lördagkväll om stället ligger lite off. Gör det så enkelt som möjligt för gästerna! Sätt upp en skylt med nummer att ringa. Och kolla med taxibolagen hur det brukar se ut, är det lång väntetid på taxi? Be i så fall toastmasten informera om förväntad väntetid någon gång på dagen. 

    Som gäst hade det såklart varit gött om det hade varit fixat men det är ju inget måste. Bara man vet vad man ska förvänta sig hela tiden och slipper överraskningar i slutet av kvällen. :)


    Det flesta (de som åker bil ca 20 mil) antar vi kommer ta in på vandrarhem på samma ort som bröllopet hålls. Så det är frågan hur de kommer till vigseln 5 km därifrån. Man får hoppas på samåkning på nåt sätt, men det vet jag inte om någon tänkt vara nykter under kvällen och då kan köra hem på kvällen. Samt om denne har lust att skjutsa fram och tillbaka en massa vändor.

    De som kommer med tåg kan väl då gå de 2 km. Jättebra idé med skyltar och tipsrunda :)

    Om man ordnar med någon icke-gäst som kanske har en typ minibuss och vill agera kvälls/nattchaufför, är det vi som betalar denne eller låter man gäster betala?
Svar på tråden Gäster gå 2 km till vigseln?