Inlägg från: darkHorse |Visa alla inlägg
  • darkHorse

    Min fästman är ovillig att spara till bröllopet

    Är det verkligen en helt ny sida av honom? Du säger att han inte verkar ha ett privat sparkonto eftersom han måste låna pengar av sin mamma när han får oväntade utgifter. Det kanske är så att han inte är så ekonomiskt sinnad eller bra på att att hålla i pengar. Hur fick han ihop kontantinsatsen till lägenheten ni äger?

    Det jag tänker kan hände är att han inte får ihop tillräckligt med sparade pengar. Då kommer det antingen bli så att du får betala mer, att ni får dra ner på något i sista stund eller att hand får låna pengar om det saknas. Han kanske räknar med att kunna låna av föräldrarna om han måste? Risken finns ju att föräldrarna inte har möjlighet att låna ut summor som är större än de brukar kunna ge din fästman.

    I längden kan det ju uppstå konflikter om ni har olika syn på ekonomi, särskilt eftersom man är försörjningsskyldig som gift. (Sen kan man ju ha separata ekonomier ändå om man vill). Det går absolut att vara gift med någon som har en annan syn på sparande,men det är definitivt bra att ha pratat igenom allt ekonomiskt ordentligt innan n gifter er.

Svar på tråden Min fästman är ovillig att spara till bröllopet