• Lör 8 jul 2017 00:42
  42088 visningar
  8 svar
  8
  42088

  Gifta sig "på papperet" nu, ceremoni och fest sen, hur skriva?!

  För formaliteternas skull tänkte vi gifta oss borgerligt med endast våra barn samt bästa vänner som vittnen nån gång nu i höst för att sedan ha ett större "bröllop" med någon form av ceremoni (vi tänker oss en "ritual" väldigt olik det man säger och gör borgerligt/kyrkligt, utan det kommer vara mer "nördinspirerat" för att passa just oss) försommaren 2018. Det skulle alltså gå ca 8 månader från det att vi är gifta rent juridiskt till det att vi faktiskt har någon form av tillställning.

  Vi tänkte skicka ut, i samband med att vi gifter oss, ett "save the date" kort men blir smått prillig av att formulera dessa. Hur skriver man "vi har tekniskt sett gift oss, men vi gör om det sen med er" hahahaha!

  Förslag mottages tacksamt xD

 • Svar på tråden Gifta sig "på papperet" nu, ceremoni och fest sen, hur skriva?!
 • Lör 8 jul 2017 03:20
  #1

  Hej! Vi ska göra lite som er fast ändå inte riktigt.

  Våra planer var bröllop sommaren 2018. Sen dök ett intressant hus upp som vi ej kunde tacka nej till. Då tänkte vi kyrka o festen hemma i trädgården..

  Sen blev jag oväntat uppsagd,, pga arbetsplatsens ekonomi...

  Lösningen_ såg annons om drop in vigsel under stadens sommarjippo. I rådhuset. Fine, ingen av oss är egentligen religiös. Vi ska ha vigseln lite hemlig,, bara barnen samt 2vittnen ska närvara. Sen tänkte vi köra Inflyttningsfest/ bröllopsfest nästa sommar i huset. Så inbjudan skickas kanske tidig vår 2018.

  Vet folk att ni ska gifta er? Eller det ska nyheter komma med inbjudan med er unika cermoni/fest?

 • Lör 8 jul 2017 10:57
  #2

  Va kul med någon i liknande sits :D vi har väl tänkt berätta för de allra närmaste för att inte bli lynchade av föräldrar ;) men annars blir nog inbjudan/save the date sättet vi berättar för övriga ^^

 • Lör 22 jul 2017 01:13
  #3

  Spännande! Och kul när det är lite hemligt. Ska föräldrarna närvara vid den hemlig juridiska vigseln eller ska dom "bara" få veta för o sen komma på er cermoni?

  Nu börjar det närma sig för oss, bara några veckor kvar. Känns extra pirrigt - och roligt /mysigt bara för det är hemligt.

 • Sön 23 jul 2017 10:43
  #4

  Vi lutar nu åt att gifta oss borgerligt redan under hösten 2017, istället för 2018 som tänkt. Vittnen blir i så fall 2 par vi brukar umgås med och sedan om ett år ha en fest för familj och vänner. Förutom en bröllopsfest 2018 tänkte vi då även ha en välsignelse i kyrkan mycket för gästernas skull då många verkar uppskatta att delta just vid vigselakten. Den juridiska vigselakten kan vi ju inte återskapa men har läst att en präst istället kan hålla en välsignelsegudstjänst (väldigt likt en vigsel) och det kan då göras högtidligt och minnesvärt för alla. Jag var oxå inne på att skicka ut Save the date kort nu i samband med vigseln. Jag tänkte först skicka ut kort i efterhand men har nu tänkt på att folk kanske känner sig mer inkluderade om man skriver något i stil med att "då vi inom en snar framtid ska bli man och fru så vill vi att ni redan nu bokar in Xx xx 2018 i er kalender för att fira denna händelse med oss." Jag har varit med om att i efterhand fått reda på att ett par gift sig utan att vi hade en aning om det. Blev faktiskt lite ledsen då jag gärna hade velat skicka en blomma/present eller bara en kärlekshälsning för att visa att man står bakom paret. Men jag respekterade förstås deras beslut och sa inget om hur jag kände. De sa dock att de skulle ha en fest för familj och vänner som vi var välkomna till. Nån dag framöver... något datum för festen var inte bestämd. Den där dagen kom aldrig. Tiden gick och till slut skiljde dom sig. Så för mig känns det viktigt att ha ett datum bestämt för festen så att det upplevs mer planerat och genomtänkt på nått sätt.

 • Tis 25 jul 2017 19:52
  #5

  Vi gifte oss i smyg.

  Sen skickade vi inbjudningskort där det stod; - vi har gift oss! Välkommen på fest! Vi vill fira med våra vänner..... osv

 • Ons 26 jul 2017 14:54
  #6

  Åh så spännande Denver! Lycka till på den stora dagen!!

  Vi har fått tänka om litegrann, blivande svärmor och hennes man har varit på besök så vi bestämde oss för att berätta nyheten och planen i samband med detta. Blev relativt nedskjuten :P egentligen blev jag inte jätteförvånad. Min m2b är från England och där är bröllop generellt världens grej och svärmor tyckte väl att vi va tråkiga och riskerade att stora delar av den engelska familjen inte skulle komma om vi redan var gifta och "bara" hade ceremoni och fest till sommaren. Hon menade att antingen så gör vi en litet grej ni till hösten bara närmaste familjen eller så om vi prompt ska gifta oss själva så bjuder vi ändå in till bröllop till sommaren och undanhåller faktum att vi redan är gifta på papperet. Det jag är rädd för är att det ska krypa fram och att folk ska känna så som du skrev ovan Mälardalen.

  Men, anledning till att vi vill ha en liten intim grej vid det "juridiska giftemålet" är att den typen av ceremoni som vi vill ha med alla våra nära och kära, en riktig nörd tillställning haha, blir så konstigt om man skulle blanda in en borgerlig vigsel i akten. Plus att det skulle bli mer som vi tänkt och vill ja det om vi "bara" kan ha en vän som är lika nördig som oss förätta själva tillställningen. Så efter svärmors besök har vi bestämt att gifta oss borgerligt nu under hösten med våra bästa vänner och barnen som vittnen, och i samma veva skicka ut save the dates till vårt "bröllop" och hoppas på det bästa. Med tanke på att vårt tema-bröllop inte lär lika nått britterna bevittnat i bröllopsväg tidigare så kanske vi kommer undan med att han smyggift oss iaf :P

 • Ons 26 jul 2017 14:56
  #7

  Ska även tillägga att just det du skrev om att spika ett datum, Mälardalen. Det är även en anledning till att jag vill skicka ut save THE dates, då kan vi inte skjuta på det i all evighet oxh sedan aldrig genomföra vårt drömbröllop ;) :D

 • Ons 20 sep 2017 12:04
  #8

  Så gjorde kompisar till mig. Dock inte 8 månader i förväg utan kortare. Men dom skickade ut inbjudningarna ungefär när dom gifte sig, och skrev typ "välkommen på vigselfest den xxxx kl xx. Vigseln kommer äga rum den xx i sällskap av de närmaste".

  Jag tyckte absolut inte det var nåt märkligt :)

Svar på tråden Gifta sig "på papperet" nu, ceremoni och fest sen, hur skriva?!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.