• Anonym (villr­ådig)
  Äldre 10 Jun 15:12
  9198 visningar
  5 svar
  5
  9198

  Lång resa för tråkigt bröllop

  Utsäkta för långt inlägg.Jag och sambon ska gifta oss. Vi planerar bröllop om ca 1-1.5 år. Vi har ännu inte bokat något och planeringen känns mest jobbig. Läget är såhär:

  Vi vill gärna gifta oss med bara våra allra närmaste där. Det skulle bli 20-40 gäster.Vi vill gifta oss på en plats som betyder mycket för oss. Resvägen är inte så lång för oss men för mångs av gästerna. Dagen som vi skulle vilja ha ser ut såhär: vigsel på en väldigt vacker plats solist+musiker i kyrkan. Efter det bröllopsmiddag. Förhoppningsvis med tal,spex och annat trevligt. Sedan ev trubadur/Spotify och pubstämning och relativt tidig avslutning. Det vi inte vill ha är stor fest med fylla och dans. Min sambo avskyr att dansa. Jag kan tänka mig det,men är inte jätteförtjust i det och det skulle kännas väldigt jobbigt på ett bröllop där man står så mycket i centrum.

  Problemet är att flera av våra närmaste dels har utttryckt att de väldigt gärna vill vara med på vårt bröllop men också att de förväntar sig en stor fest in på småtimmarna. På något vis känns det nästan som att vi lurar dem- "tvingar" dem att åka långt för en enda kväll som de inte tycker är speciellt kul. Jag är rätt säker på att de skulle komma.

  Flera som vi har pratat med upplägget om förstår oss och tycker att det låter som något som passar oss och är positiva. Men jag vet också flera som inte skulle gilla det alls.

  Hur skulle ni göra? Skulle ni ens komma på ett bröllop som bara är en vigsel+middag?

 • Svar på tråden Lång resa för tråkigt bröllop
 • Äldre 10 Jun 16:10
  #1

  Jag hade självklart gått på en väns bröllop även om det bara var vigsel+middag. Men en fundering, kan inte festen få fortsätta utan er? Det är ju ändå relativt vanligt att brudparet drar sig tillbaka en viss tid och att festen fortsätter (även om det kanske inte brukar va direkt efter middagen). Ni ska göra det som känns bäst för er, men om ni känner att ni vill göra fler nöjda är ju det ett alternativ.

 • Anonym (villr­ådig) Trådstartaren
  Äldre 10 Jun 16:20
  #2

  Absolut, det är ingenting som hindrar att festen fortsätter isf. Men min erfarenhet är att festen brukar dö ut när brudparet har lämnat.

 • Äldre 25 Jun 13:33
  #3

  Jag tänker att så länge ni är tydliga på inbjudan så har ni verkligen inte "lurat" någon. Jag och fästmannen skrev någonting i stil med "vi gifter oss i xxx kapell den 12 augusti kl 15.30. Efteråt bjuder vi på middag" så att ingen får för sig något annat. Ofta, när man får inbjudan står det ungefär vad man kan förvänta sig av dagen/kvällen. Om ni vill vara extra tydliga kan ni ju till och med skriva att "vi uppskattar att middagen är slut omkring kl 21.00".

  Sen kan varje gäst avgöra själv om de tycker att det är värt att åka långt.

 • Anonym (Annon­ym)
  Äldre 6 Jul 11:53
  #4

  Vi gifter oss för andra gången och är en bit upp i åldern. Vi har valt att bjuda våra närmsta vänner och alla syskon på tårta efter vigseln och alla vet att man ska ha ätit lunch innan vigseln så att vi kan ha tårtfest ett tag med lite sång, tal, spex eller vad det kan väntas bli. Sedan åker vi med våra barn och föräldrar och har middagen och kvällen bara med dem. Dagen därpå kommer min blivandes alla syskon med familjer på en lunch hem till oss då de är långväga.

  För mig var det otänkbart att inte ge syskonen och närmsta vännerna möjlighet till någon form av firande efter vigseln så tårtfesten blir toppen. Vi har bara mött positiva gensvar. Till saken hör att jag hade också en stor 50 års fest nyligen.

  Hur varje brudpar väljer att ha sitt bröllop är helt upp till brudparen och det är helt upp till gästerna att tacka ja eller nej.

  Ert bröllop låter absolut inte tråkigt. Gör som Ni båda vill ha det men se till att det inte bara blir efter den enes önskemål,

 • Äldre 18 Jul 05:14
  #5

  Jag hade absolut kommit på bröllop om det varit mina kompisar som skulle gifta sig. Det är ju trots allt brudparet som bestämmer hur bröllopet ska vara. 

  Var tydlig i inbjudan så vet folk vad som gäller, stort lycka till :)

Svar på tråden Lång resa för tråkigt bröllop
Logga in
Bli medlem