• enannanbrud

    Han vill aldrig gifta sig, men vill ha barn. Vad ska jag göra?

    Från vad du skriver låter det inte som att han inte älskar eller bryr sig om dig, utan mer som att ni lägger olika värde i att gifta sig. För dig är det ett viktigt sätt att vissa att man älskar varandra och att man vill spendera resten av livet ihop, och för honom verkar det som att äktenskapet i sig inte har den meningen, men att er vardag ihop och att bilda familj med dig har det.

    Att han vill bilda familj med dig är ett för mig ett starkt tecken på att han inte tycker du är fel person :). Det låter snarare som att han har kommit att associera äktenskap med något negativt. Som du skrev så verkar hans referens till lyckliga par som håller ihop omkring er vara de som är ogifta. 

    Så jag tänker, fundera lite på om det viktigaste verkligen är att han känner lika starkt kring meningen av att just gifta sig, eller om det viktigaste är att han är en person som du har ett bra förhållande med och som du älskar och som älskar dig tillbaka. När han säger "jag kan gifta mig för din skull" behöver det inte betyda att han inte värderar dig, utan att jag tycker inte äktenskap i sig är viktigt, men jag älskar dig och jag vet att det är viktigt för dig så om det gör dig lycklig så är jag med. Kanske inte så hollywood-romantiskt men jag tror ändå att lycka hittar man inte i själva vigselakten utan i ett bra förhållande till och med varandra i vardagen. 

Svar på tråden Han vill aldrig gifta sig, men vill ha barn. Vad ska jag göra?