Inlägg från: Aubryce |Visa alla inlägg
  • Aubryce

    När behövs testamente och äktenskapsförord?

    Om ni behöver göra det eller inte är helt upp till er. Det beror på vad ni har för inställning till hur saker och ting ska skötas i framtiden.
    Vill ni att båda ska få 50% vid skilsmässa oavsett vem som tjänat mest? Finns det separata tillgångar ni kan väntas få som ni vill hålla utanför det hela (t.ex. arv)?
    Värt att komma ihåg är att man kan skriva äktenskapsförord även senare.
    Det måste inte skrivas innan bröllopet utan kan skrivas när som helst under äktenskapets gång, så om ens omständigheter förändras medan man fortfarande har det bra tillsammans kan man komma överens om att göra det då. 

    Vi är inte ens förlovade än, men helt överens om att när vi gifter oss i framtiden så kommer inget äktenskapsförord skrivas.
    Vid en högst otrolig skilsmässa ska vi dela allt 50/50 även att han har tillgångar (vilket jag inte har) och en lön som är 8-10ggr högre än min inkomst.
    Det är vad som passar oss och hur vi ser på det. Det är högst ovanligt att tänka så, det vet jag.
    Testamente har vi fixat redan då det är något som (peppar peppar) kan komma att behövas innan vi kommer dit att vi gifter oss. 
    Vi skrev det efter ca 7 år tillsammans. Då kändes det som att det var dags att sätta något på pränt om vad som händer i framtiden när en av oss dör. För någon av oss kommer göra det före den andre.

Svar på tråden När behövs testamente och äktenskapsförord?