• Therése91

  Att börja planera...?

  Hej! Jag behöver tips på hur jag och min fästman kan kicka igång bröllopsplaneringen. Vi har bestämt oss för ett höst bröllop men fastnar där. Jag vill inte sitta och planera vårat bröllop själv. Det känns lite som att nästa steg i planeringen undviks av min andra hälft. Hur går det med er planering i för den stora dagen?

  Ha det fint! /Therése

 • Svar på tråden Att börja planera...?
 • KBBride

  Jag tror detta är rätt vanligt. Ett tips är att prata mycket i början om vad ni vill ha ert bröllop, vad ni vill ha för delar, för lokal, hur många gäster etc. hur ni vill lägga upp det hela så ni är överens om den biten. Ofta kanske man lägger ner olika mycket anstängning för att man har olika ambitioner och olika visioner,.


  Jag insåg att jag kommer nog göra mer än min respektive i vår planering. Det är helt ok för mig, men jag inser också att jag inte kan göra allt. Och självklart vill jag att vi båda ska göra saker, men vi angriper uppgifter olika. Jag är en planerare som vill vara ute i god tid och min respektive gör det mesta i sista sekund.

  Vi började med att boka lokal. Och ja, där tog jag ett större lass i researchen men såg ändå till att han var invovlerad. Efter vi bokade lokal/datum så började jag skriva en checklista på allt som behövdes göras och deadline för aktiviteten (finns mallar på nätet. tex. www.brollopstorget.se/artiklar/1.1202916-verktyg-planering-och-checklista) Sen delade vi helt enkelt upp punkterna efter vad vi vill göra. För oss är detta avgörande för att dela upp arbete. Jag kika på vår checklista lite då och då ioch påminner min kille som sina punkter. Hoppas detta tips kanske hjälper er längst vägen.

 • Jeanettewikander

  Nästa steg är ju att boka lokal och vigsel och beställa papper.

  Om din sambo undviker att prata om dessa saker så måste du säga ifrån. Säg att det inte blir något bröllop om han inte engagerar sig och börjar planera.

  Antingen så är han lat och ointresserad och vill att du drar hela lasset själv eller så börjar han ångra sig. Prata med honom så han får förklara varför han undviker planeringen.

  Min man och jag började planera bröllopet samma dag som han friat. Vi satt i badet tillsammans och drack champagne. När vi klev upp så hade vi datum, kyrka, färger, mat osv färdigplanerat. Alla planeringsstunder blev som små dejter där vi myste lite extra tex shoppingrunderna, tårtprovning, osv.

  Så ett förslag är att göra planeringen till romantiska och mysiga stunder

Svar på tråden Att börja planera...?