• Tue 12 May 2020 10:43
    114834 visningar
    52 svar
    52
    114834

    Låta gästerna betala för bröllopet?

    Ser att det är många starka åsikter om det här med kuvertavgift. Det verkar bottna sig mycket i vilka normer som råder i ens umgängeskrets och släkt. Personligen har jag absolut inget emot kuvertavgifter och skulle snarare ha dåligt samvete om jag inte bidrog med en slant till någon väns/familjemedlems stora dag. Men alla bröllop är olika och jag dömer inget brudpar för hur de valt att arrangera sin stora dag. Det är upp till var och en! 
    Jag och fästmannen åkte hela vägen från Uppsala till Kiruna för att fira våra vänner på deras bröllop. Trots att resan och boende kostade så hade jag absolut inget emot en kuvertavgift på runt 300 kr. För mig är alltså det normalt och faktiskt önskvärt Glad Tyckte bara det var underbart roligt att få vara med på festen och bidra!

    Nästa sommar är det vår tur att gifta oss och vi kommer att ha en kuvertavgift på 300 kr. Det är lite mindre än en tredjedel av vad mat och dryck kostar i verkligheten per person, och tillsammans utgör kuvertavgifterna lite mindre än en  femtedel av vad hela bröllopet kostar med lokal och kringkostnader. För oss och våra gäster känns det bra. Skulle det mot förmodan vara någon som inte kan spara ihop de hundralapparna på ett helt år så skulle vi aldrig neka den att komma. En del verkar tro att det är så otroligt nitiskt och att man ska "slänga ut gamla mormor" för att hon inte kan betala. Vilka överdrifter! Det skulle ingen normalt funtad människa göra.

    Summa summarum: I vår umgängeskrets och släkt så är kuvertavgifter postitivt och uppskattat. För andra är det tvärtom. Det är helt okej.

Svar på tråden Låta gästerna betala för bröllopet?