• Äldre 29 Dec 21:15
    114826 visningar
    52 svar
    52
    114826

    Låta gästerna betala för bröllopet?

    Isaboo. 


    Skönt att det har löst sig för er :) 
    Som du har märkt så finns det många åsikter om kuvertavgift. 

    I vissa kretsar är det nästan oförskämt att inte ta kuvertavgift eftersom det är kutym och folk känner sig då obekväma och vet inte vad dom ska ge i gåva osv... 


    I andra kretsar är det oförskämt att ta kuvertavgift - oavsett hur liten del av kuvertets kostnad dom betalar. 

    Vi bjöd in, och bjöd på allt utom dryck på kvällen efter att middagen var avslutad (men då var det typ systempriser och sen allt alkoholfritt gratis), vi hade önskemål om temaklädsel så vi tyckte att det räckte att gästerna la pengar på det. Men vi fick kritik för att vi inte önskade oss något. 


    Så vi skrev att vi helst av allt önskade att dom kom. Näst helst önskade vi att dom klädde sig enligt temat. Och om dom absolut kände att dom ville ge oss något trots att vi inte ville ha något... tja då var ett bidrag som vi kunde lägga på bröllopsresan eller få lite tillbaka för festen, det vi önskade. Men med betoning på att vi inte ville ha något alls egentligen... :) 


    Sen var det någon vän som frågade om denne fick bjuda med sig en udda person som vi aldrig träffat bara för att hen kände sig som femte hjulet under vagnen om hen skulle komma själv. Vi hade inte råd att bjuda +1-ospecificerad. 
    Så då la vi till i inbjudan att om man ville ta med sig någon extra som inte var nämnd i inbjudan så fick man det - mot kuvertpris. 


    Alla var glada och nöjda, dom enda som tackade nej var dom som var för gamla eller sjuka för att åka, en vän som skulle föda barn vilken dag som helst (hon hoppade av dagen innan bröllopet via sms) och sen några som prioriterade älgjakten istället ;) 

    Vi hade 5-årsjubileum nu i somras. Och vi har fått många frågor om vi inte kan göra om den festen, folk pratar fortfarande om den som det bästa dom någonsin varit med om :) 

Svar på tråden Låta gästerna betala för bröllopet?