• Äldre 7 Nov 14:08
    117296 visningar
    52 svar
    52
    117296

    Låta gästerna betala för bröllopet?

    jag tycker att det är helt okej! alla har inte råd att bjuda en massa folk på mat och alkohol och lokal. alternativt kan man låta folk betala för sin egen alkohol och bara stå för mat och typ ramlösa. var och en får göra på sitt sätt. jag skulle inte ta illa upp om jag blev bjuden på ett bröllop och fick betala mitt kuvert. vill jag inte gå måste jag ju inte. 

    ofta kanske ett kuvert ligger på 500 kr. 500 kr för mig är liksom ingenting, om man jämför med pengarna det är att bjuda 100 personer för 500 kr per person. 

  • Äldre 28 Dec 13:00
    #48
    +2

    Nu har vi bestämt att blodsband blir bjudna men inte vänner. Vänner betalar kuvert. Alla e helt fine med det. Det är vårt bröllop och vi gör som vi vill. Vi är varken fattiga eller rika, men vi vill att alla som vill komma ska få möjlighet. Då får de betala. Det är helt frivilligt att komma på bröllopet. Om inte mina vänner tycker det är värt att betala 500 för att gå på mitt bröllop kanske de ska se över sin vänskap med mig alternativt se över sin ekonomi. Dessutom var det till och med mina bästa kompisars idé. 500 spänn är ju vad folk lägger på ett biobesök och middag en fredagkväll. 

    Vi har inte 80000 kr. Vi bor i en stor stad. Det finns inga billiga lokaler där man kan ta med egen mat och alkohol, om vi inte vill ha festen långt ute på vischan och istället tvinga alla att betala en resa dit med tåg, alt beställa bussar och taxi? Och vi är inte oansvariga så vi tar inte ett lån för en fest. Lån är till för bostad och studier, inte nöjen. 

    Vi tänker förresten önska oss pengar av släkten, dvs de som blir bjudna på middagen. Alla e helt fine med det också utom min moster men hon får väl bita ihop herregud. Hon är rik som ett jävla troll och vill väl egentligen ge oss nån champagneprovning i present. Nope. 

Svar på tråden Låta gästerna betala för bröllopet?