• Äldre 17 Oct 23:34
    116717 visningar
    52 svar
    52
    116717

    Låta gästerna betala för bröllopet?

    Jag ser att det är väldigt delade meningar om kuvertavgift på bröllop.

    I min släkt (som är väldigt stor) förväntar sig folk att bli bjudna, och vissa har en tendens att dra med sig oinbjudna partners osv. På bröllop och dop tex. Jag ser därför kuvertavgift som något jag kan använda för att undvika att det kommer massa extra personer vi ej bjudit, och att jag efter att bröllopet är över slipper höra att jag inte bjöd alla.

    De som vi verkligen vill spendera vår bröllopsdag med kommer inte läsa någonting om kuvertavgift på sin inbjudan, de som däremot blir bjudna enbart för den fortsatta goda stämningens skull får faktiskt betala sin mat+dryck ifall de vill vara med och ha släktkalas för det är inte för att de ska ha en kul kväll, äta gratis mat och dricka gratis sprit, som vi gifter oss. Vi gifter oss av kärlek till varandra och jag bjuder gärna med hela tjocka släkten men jag betalar bara för dem jag verkligen vill ha där och alla andra vill jag veta exakt hur många de blir.

    Så resonerar jag. Det har inget med pengar och ekonomi att göra egentligen, utan bara att jag är så trött på principen i min släkt där man bara bjuder in sig själv eller tar med en extra person en ny partner eller varför inte halva nya partnerns familj och förväntar sig att de som gifter sig/döper sitt barn har räknat med att det kanske kommer några fler än man bjudit.

Svar på tråden Låta gästerna betala för bröllopet?