• augusti

  Låta gästerna betala för bröllopet?

  Alltså bjuder man på fest så gör man.

  Det är.ingen svensk tradition som du säger och 1000kr är jättemkt pengar. Alla har inte råd att betala så mycket. Dessutom anser jag det vara riktigt girigt att ta betalt. Skulle aldrig gå på det bröllopet trots att jag hade råd. Man ställer till med den fest man har råd med. Sen kanär man önska bidrag till resa men ingen fast summa.

 • augusti

  Kuvertavgift är nästan lika illa.

  Man har det bröllopet man har råd med. Får man bidrag sen som present, kul bonus. Men inget annat.

  Står.helt klart fast vid vad jag skrev tidigare.

 • augusti

  Självklart har man present. Men en kuvertavgift är en bestämd summa så att man ska ha råd med sitt kalas. Då är det bättre att önska ett bidrag i present. Alla ger det de har råd med.

 • augusti

  När man säger att man "hellre går på ett bröllop där det bjuds på torr kaka och vatten än tremiddags" om man måste betala för sig känns lite taskigt också. Det betyder att vissa ska få sin drömdag, för att de har råd med det.

  Menar du allvar??????

  Ja, precis så är det. Folk har olika förutsättningar ekonomiskt och man fogar sig efter det MAN HAR RÅD ATT BJUDA PÅ! man tar fan inte betalt för att man vill ha sin "drömdag" då får man ändra sina prioriteringar efter sin ekonomi och kanske bjuda färre eller bara ha 2 rätter eller en billigare klänning eller lokal eller...ja du förstår. Man tar inte betalt!

Svar på tråden Låta gästerna betala för bröllopet?