• Äldre 22 jun 01:08
  7471 visningar
  15 svar
  Inlägg från Mona34 Visa alla inlägg
  15
  7471

  Budget för enkelt bröllop

  Hej, vilken är bygdegård?


  Virvlande skrev 2016-06-20 20:31:45 följande:

  Vi gifter oss om en månad och vi har en budget på 30000. Vi har inte använt hälften än och vi kommer ha ca 60 gäster. Det går defenitivt! :) vi hyr en bygdegård i tre dagar för 2600 kr (!!), tårtan kostar 2600 med utkörning. Min klänning var faktiskt gratis, men sambon köpte en kostym för ca 3000. Maten får vi hjälp med (föräldrar som lagar den), men vi kommer betala dem för matkostnaderna.


 • Äldre 22 jun 01:14
  #11

  Vilken trädgård hyr ni?


  soffis83 skrev 2016-06-20 23:19:04 följande:

  Vi gifter oss i augusti i år och har också ett litet trädgårdsbröllop med ca 30 vuxna (plus 10 barn, vi vill ha en familjefest mer än en traditionell bröllopsfest). Vår budget är 25000 och än så länge ligger vi under det. 

  Har hittat tält för 1500 kr, hyra porslin är relativt billigt, ca 1000 kr för 40 uppsättningar av allt. Sen har jag min mammas brudklänning, svärmor fixar hår, jag tänkte ha hjälp av en kompis hela dagen och hjälpas åt med sminkning. Min sambo har köpt nya chinos och skor, han ska även till salong och trimma skägget samma vecka som kostar typ 750 kr. Han lägger mer på skönhet och kläder än vad jag gör, hihi. :) Fotografen är gratis, hon är dipl. fotograf men vill träna på bröllop så då gör hon det gratis (kolla efter fotostudenter m.m., finns en del på blocket). 

  På tal om blocket - jag är ständigt inne där och på Tradera, har köpt tex spets/sidenband, hårsmycken, ljusslingor m.m. där. Lite fina glasburkar och spets på Myrorna. Blocket har ju mängder med brudklänningar också!

  Sen lånar vi, låna, låna, låna - det mesta, vanligtvis har ju ens päron mycket sånt "praktiskt" som man oftast inte själv har. Typ kaffetermosar, uppläggningsfat m.m.

  Den tyngsta posten för oss är maten och drycken. Vi hade en bekant som skulle ner till tyskland och köpa så där fick vi beställt en del billigt. Vi ska ju ha barn med, så ska inte ha en uppsjö av alkohol, som fördrink blir det alkoholfritt, men sen är det ju bubbel, ca 2 glas vin till maten och ngn avec/grogg på sentimmarna när barnen är i säng. Vi ska satsa på att göra roliga alkoholfria drinkar, goda, så att folk känner att de mer än gärna väljer det som ett alternativ. 

  Maten kör vi typ buffé ala family style, italienskt och lagar själva. Focaccia, pajer, ca två kötträtter och egen potatissallad. Istället för bröllopstårta gör vi pavlovas (marängbotten med grädde, färska bär och ex. lemon curd). Kostar typ ingenting ;) 

  Oj det blev långt! Men det är så kul att dela med sig :)

  Lycka till!!


Svar på tråden Budget för enkelt bröllop
Logga in
Bli medlem