• DotLouw

  Skåne-Brudar 2017 Titta hit!

  Hejsan allihopa! Jag har sett att det redan finns en tråd över brudar/bröllop 2017, men tänkte det kunde vara kul o skapa en tråd för endast oss som ska gifta oss i Skåne? Håller ni med? Isf, berätta om era planer! Glad


   


   

 • Svar på tråden Skåne-Brudar 2017 Titta hit!
 • DotLouw

  Så kul o höra och grattis till er alla med era stundande bröllop! Skrattande Låter underbart båda två! Själv ska vi gifta oss i Skåne Tranås om nästan exakt ett år! Vi bor inte i Sverige just nu så vi var och kollade lokaler i vintras när vi var i Sverige över julen, och nu nästa vecka åker vi 10 dagar till Sverige för att kolla catering, vigselförrättare (gifter oss borgerligt) mm. Ska bli så kul! Fullpackat schema. Tårta har vi redan bokat, och även fotograf, de kommer båda från Nederländerna där vi bor. Imorgon ska jag prova brudklänning för första gången. Allt börjar äntligen rulla och vi ska snart skicka ut save-the-dates också då det blir många långväga gäster! 

  Vad har ni andra klart och hur långt har ni kommit? Vad för tema har ni, om något alls? Berätta berätta :D

 • DotLouw

  Åh va kul student13 att du redan provat klänningar Glad blir säkert jättefint med bröllop i maj också! Och vilket stiligt färgtema! VAr ska ni gifta er i Skåne? 

  Och så häftigt ert bröllop låter Jempa! Vad speciellt med egen vals och allt! och gäster från spanine o frankrike också! Vet ni hur ni ska göra med språket under ceremonin och tal mm? Eller kan alla svenska? 


  På vårt bröllop skulle jag gissa på ca hälften av gästerna om inte flera (dvs 40+) kommer från utomlands. Mest från Nederländerna då min fästman är holländare, men även från England, Tyskland, Danmark och Spanien. Vi ska försöka köra så mycket på engelska som möjligt och eventuellt översätta så gått det går från tal mm som kanske sker på holländska och svenska/danska. Vi har inget färgtema men kör mycket bohemiskt och avslappnat, nära naturen och avdomnade färger, eventuellt pastell. Får se hur det hela funkar tillsammans men tror nog det blir bra, inspireras mest av lokalen och omgivningarna där. 

 • DotLouw

  Ja då blir det enkelt för er, med allt på svenska :) 


  Vi har bokat lokal utan mat, så ska anställa catering. Har bokat ca 6 st olika som vi ska kolla på nu i slutet på juni när vi är i Sverige. Drickan tar vi med oss från Tyskland på resan upp. Lokalen vi hittade betalar vi 7500kr för för hela helgen och där ingår all servis o bord mm, vissa av dukarna (basic) ingår och annan dekoration. Kan även hyra andra saker så som runda bord, beamer etc. 

  Vår budget är inte 100% säker, men ända sedan vi förlovade oss 3,5 år sen beslutade vi för en budget på 100.000 kr, därför det tagit så lång tid innan vi börjat planera bröllop, vi ville spara så mycket som möjligt innan (och däremellan försvann alla sparpengar till flytten utomlands för 1,5 år sen) 

  Hur är er budget? Vet ni var ni vill använda pengarna på?

 • DotLouw

  Så kul att ni också kör med catering, och alkohol från tyskland :D 

  Och er budget låter bra! 15 på både klänning o smoking är bra jobbat! Det lyckas ni säkert hitta, och så kul att du redan har en idé om hur du vill att det ska se ut :D 


  Längtar också! Längtat länge haha, men nu känns det äntligen som all planering är igång och det faktiskt kommer hända på riktigt! Så kul!

 • DotLouw

  Oj Student13 det är en bra budget där! :D hoppas ni kan hålla er till den. Hur många gäster har ni ca? 

 • DotLouw

  Åh va kul Jempa! Var hittade ni klänningarna? 

  Och 40 blir en fin fest, student13, nära o kära :D Hoppas alla kan komma :)

  Själv är jag i Sverige nu sedan igår, o har redan hunnit prata med en catering, känns positivt. Flera inbokade för nästa vecka så får se vem det blir i slutändan. Imorgon ska jag prova brudklänning (för andra gången), inte för att jag ska köpa här i Sverige men mer för att mina vänner ska vara med och uppleva det med mig, det har de insisterat på ;) Och annars är jag nästan klar med första versionen av vår hemsida, som vi sen kommer uppdatera under året med all info kring bröllop etc. Det är riktigt kul! Ska skicka ut save-the-dates till alla svenska gäster nu när vi är här :)

 • DotLouw

  Hej jbhow och välkommen till tråden :D så kul med flera och så spännande med 10 månader till ditt bröllop! Jag har ett år minus en dag!!! Så kul! 


  Jempa, va fin klänning :D och så kul att ni hittade något som alla var glada för :) 


  Och alkoholfritt, student13, är ju smart om man vill spara på budgeten :) och så fint av din mamma och sy till dig :D 


  jbhow, ert bröllop blir säkert jättefint o bra, precis som ni önskar det. Ingen anledning till stress, ni klarar säkert o få det som ni vill :) 


  Idag var som sagt andra gången jag provade brudklänning, en helt annan erfarenhet än i Nederländerna, inte sämre utan bara annorlunda. Fick provat en del annorlunda saker och det var bra, och mina tjejer hade så kul! Hittade nog inte direkt "the one" men har iaf kommit ett steg närmare, och jag ska ändå köpa i NL då det blir lättare för mig. Men det var en kul dag (timme) iaf :) 

  Kan dela med mig av min hemsida (den är inte klar än då den kommer uppdateras under årets lopp) men delar isf via pm till de som vill se och hoppas ni håller den till er själva, står ju lite mycket info för vem som helst att se ;) 

 • DotLouw

  Hej alla nya och välkomna! Spännande att vi blir flera :D 

  JenniEkberg, om du tvekar så föreslår jag att ni möter upp med präst och vigselförrättare så kan ni få höra från dem vad de har för idéer mm och då märker ni säkert vad som känns mest rätt för er :) Vi träffade vigselförrättare idag och det kändes så rätt :D Hoppas bara han kommer vara tillgänglig nästa sommar på vårt datum, han sa att han inte vågade boka upp sig så tidigt i förväg men han var väldigt positiv och ville gärna viga oss :) 


  Vi åkte även och såg på vår lokal och vigselplats idag för andra gången (sist var i december). Det var så vackert och underbart nu när allt är i grönska och solen skiner! Tänka sig att om ett år är vi gifta :D Längtar så oerhört! Men planeringen är minst lika kul den med ;)

 • DotLouw

  hej alla nya och gamla! förlåt för att jag varit borta ett tag, känns som att sommaren och den tidiga hösten flugit iväg och känner mig lite stressad med all bröllopsplanering, men är rätt säker på att allt kommer gå bra ändå. 

  Kul med en till som bor utomlands men ska gifta sig i Sverige "brudpairland" Skrattande berätta gärna mer om ert bröllop! 


  Jag har hittat och köpt min klänning! I Januari ska jag tillbaka till butiken och få den insydd där det behövs, men annars är den klar. Nu behövs bara skor etc ;) 


  Annars har vi även fixat: Lokal, boende, catering, DJ, Band, fotograf, tårta. Vi har också skickat ut våra save-the-dates för ca en månad sen. Och i förra veckan var min fästman och blev uppmätt till sin special-gjorda kostym (han har själv fått välja tyg, färg, tråd, etc etc, han var så glad!). Känns som det mesta rullar på men jag måste fortfarande boka hår och smink (vilket är svårt o göra när man inte befinner sig i landet) och möjligtvis en florist (iaf för min brudbukett o så). 

  Hur går det för alla andra med planering och förberedning? 

 • DotLouw

  Åh va kul att TheLocal vill skriva om denna tråden! Känner till "tidningen" och de brukar ha bra och roliga reportage.

  Tror att vad jag skulle säga gör att jag tittar in "varje" dag (kanske inte nu så ofta men ju närmare datumen vi kommer desto mer kanske jag kommer kollar in) då det är kul att se hur andra blivande brudars planering går. Det är skönt att se att man inte är ensam i allt förberedande som kan vara både kul och stressigt. Man kan få tips från varandra om olika företag och dylikt som ligger i närheten för oss alla (skåne). Sen är det kul o kunna berätta om sina planer för andra som är lika inne i bröllopstankarna som en själv, kan ju säga att familj och vänner är intresserade men nog inte till samma detaljerade nivå som en annan brud ;) 

  Sidans slogan är desto svårare att fastslå tror jag, just nu har väl de mesta av oss bara berättat hur det går med planering etc, kanske har några tips gett ut på olika saker men inte så mycket än. Är väl mest en tråd där vi alla kan skriva av oss och bli exalterade över våra stundande bröllop :) 

 • DotLouw

  förresten så här kommer en liten update från min sida: Glad

  Har bestämt catering, blir Hickory Bar n Grill från Simrishamn/Kivik området. 

  Blivande maken har varit och bestämt sig för sin kostym, han får en special-gjord då han oftast har svårt o hitta passande kostym (stor byst och bred rygg, smalare midja) och han har även lite special stil/smak. Han har beställt en grön jacka med beige byxor och vit skjorta. Fluga/slips bestäms i December när kostymen är klar och han kommer för första provningen. Det är inga glänsande material då vi går för vintage/bohemisk stil. 

  Jag har bestämt mig för mina tärnor och informerat dem. Vet ungefär vilken stil kläder jag vill de ska ha och jag och maken är rätt överens där så ska nog gå bra. Han har även bestämt sina killar men har inte informerat dem officiellt än, fast de vet nog alla mer eller mindre att de är utvalda ;) 

  Hur går det för alla er andra? Är nyfiken på vad ni alla pysslar med :)

 • DotLouw

  Hej EmmiSchy! Så spännande era planer låter! Underbara färger och kul med läder-detaljen för bestmans! 


  Jag tog min flrsta titt på klänning ca 12 månader innan mitt bröllop, men var mer som en kul grej och inte så seriöst. Fast var ändå rätt skönt o få en liten känn på hur det hela fungerar och känns. Började på riktigt leta ca 9-10 månader innan och hittade min klänning rätt snabbt där efter (slutet på augusti i år). Men så tidigt behöver man inte börja kolla (eller ja, beror såklart på hur lång leveranstid klänningen har, vissa butiker har 6 månader leveranstid och sen ska man ju ha tid för eventuella justeringar). Men jag var mest ute i så god tid då jag trodde det skulle ta mig mycket längre tid o hitta min klänning än vad det faktiskt gjorde. 

  Jag skulle säga att har du en väldigt specifik klänning du letar efter och en strikt budget så är det bättre o börja kolla runt så tidigt som möjligt, då är iaf en av de största stress-momenten ute ur vägen ;) 

  Lycka till med jakten och planerandet! Vi ser fram emot att läsa mer om dina upplevelser :D 

 • DotLouw

  Hej BröllopAug17, så kul att du också ska gifta dig nästa sommar! Jag kan rekommendera FaceByLinda. Hon gör både hår och make-up och hon åker dit bröllopet är (inom skåne) med utgång från Malmö. Jag provadeboka henne i veckan men tyvärr var mitt datum redan bokat. Jag ska nu antagligen själv ta mig till en frisör och sminkös (har varit i kontakt med dem och de har tid kvar som tur är). Men kanske har Linda kvar tid på ditt datum? Hennes mejl är: info@facebylinda.se och hemsidan är: www.facebylinda.se

  L
  ycka till! 

Svar på tråden Skåne-Brudar 2017 Titta hit!