• Hjälp med att välja färg på diamant

  Ons 18 maj 2016 11:21 Läst 3125 gånger Totalt 3 svar
  Ons 18 maj 2016 11:21

  Hej!

  Detta är mitt första inlägg här och jag skulle vilja få lite smakråd...

  Jag funderar starkt på att köpa en lös diamant via Kaplans eller kanske James Allen. Diamanten blir nog 0.7 carat för 1.0 blir lite för dyr och jag har dessutom ganska smala fingrar. Slipningen blir nog excellent, klarhet SI 2 och formen briljant. 

  Det jag har "problem" med är vilken färg jag ska välja? Jag känner att det inte är viktigt för mig att ha en väldigt vit diamant för jag kommer troligen inte se någon stor skillnad ändå och jag kommer aldrig sälja den vidare så jag har kollat mycket på färg M eller K (alltså Top Cape) för sedan skenar det iväg i priserna och eftersom jag ändå inte har råd med färgen D (river) så känns det som att det inte spelar någon roll att ta en bokstav bättre än M för att jag ändå inte ser någon skillnad. 

  Hade jag haft alla pengar i världen hade jag tagit 10/10 på allting men nu går inte det.  

  Några råd?

 • Ons 18 maj 2016 22:28 #1

  hej!

  bästa rådet till dig är att besöka en guldsmed och be att få se färgerna. Se vad du tycker är ok. Jag har en j och färgen syns från sidan och när stenen är vinklad i vissa ljus. Jag tycker att det är helt ok, men min sten är inte en traditionell rund och färgen funkar ok då. För en rund hade jag hållit mig till h, kanske i, men det är min personliga smak. Du måste se och avgöra själv.

  Hoppas det är till någon hjälp.

 • Ons 18 maj 2016 22:40 #2

  Här finns en video som kanske kan vara till hjälp. • Tor 19 maj 2016 09:57 #3

  Jag tror K blir bra för mig. Allt annat på den diamanten jag har kollat på är perfekt. Så färgen verkar inte bli något problem då. Det syns bara under att det går åt det gula hållet. Men det gör inte mig något :) alla diamanter är vackra!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll