• Festen i partytält?

  Lör 16 apr 2016 14:24 Läst 2631 gånger Totalt 8 svar
  Anonym (Hejsa­nhejsa­n)
  Visa endast
  Lör 16 apr 2016 14:24

  Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att ha själva bröllopsfesten i ett stort partytält? Vilken månad hade ni isf? Vi gifter oss mest troligtvis i augusti månad nästa år.  Hade ni golv till eller bara på gräsmattan? För- nackdelar? Berätta allt! :)

 • Fröken­X
  Visa endast
  Lör 16 apr 2016 14:46 #1

  Var på ett bröllop där festen var i tält, så vet inte om det är okej att jag svarar :) Men gör det i alla fall ^^

  Bröllopet var i början av augusti om jag inte minns helt fel. De hade tält med öppningsbara väggar så på eftermiddagen var väggarna öppna och då blev det inte för varmt, när det började bli lite kallare på kvällen stängdes väggarna. De hade golv, det var skönt så man slapp fastna med klackarna i gräsmattan. Den svenska sommaren är ju inte riktigt heller regnfri så kanske att det kan vara lite lerigt eller så om det regnat mycket under sommaren, kanske skönt då att ha golv så slipper finskorna förstöras :) 

 • Anonym (Hejsa­nhejsa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 16 apr 2016 19:47 #2

  Tack för svar :) hur funderade det med maten/disken? Hur många var ni på festen? :)

 • Fröken­X
  Visa endast
  Lör 16 apr 2016 21:15 #3
  Anonym (Hejsanhejsan) skrev 2016-04-16 19:47:11 följande:

  Tack för svar :) hur funderade det med maten/disken? Hur många var ni på festen? :)


  Jag tror vi var runt 40-50, men inte alls säker på den punkten. Maten var buffé och stod i ett annat vanligt partytält på två långbord precis vid stora tältet. Så vi gick och hämtade maten själva, eftersom väggarna var borttagna var det enkelt att resa och röra på sig även om man satt mot 'väggen'. Förrätten delades ut av föräldrarna vid ankomst från kyrkan och det var mer mingelmat. Tårtan och efterrätten serverades även det i partytältet har jag för mig :)      

  Disken vet jag tyvärr inte riktigt hur de gjorde, men det fanns en liten stuga med bland annat kök och badrum, så jag antar att disken samlades där :)
 • Anonym (Hejsa­nhejsa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 17 apr 2016 11:03 #4

  Tack så jättemycket för svaren! :) Alltid bra och intressant och höra hur andra gjort!

 • Anonym (Hejsa­nhejsa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 19 apr 2016 20:52 #5

  Ingen annan som har erfarenhet? :)

 • Anonym (Som bortbl­åst?)
  Visa endast
  Tor 19 maj 2016 11:08 #6

  En närstående hade köpt partytält som skulle sättas upp i deras trädgård, vilket de satte igång med dagen innan bröllopet. Tyvärr regnade det, vilket väl var en sak ... men det blåste dessutom, så till den grad att tälten blåste sönder! De hade sådan oerhörd tur att församlingsgården var ledig, så de fick hyra den i sista stund. Så ett tips är att kolla vilka påfrestningar tältet tål (jag tror att deras var en enklare variant, det finns säkert stabilare).

 • Tis 24 maj 2016 14:01 #7 +1

  Hej!
  Vi ska ha vårat bröllop i sommar i ett stort tält. Vi kommer ha golv. Gräsmattor är förrädiska på sommaren haha. Vi har också hyrt belysning, bord, stolar, dukar, porslin mm. Upp och ned montering. Tror det kommer bli toppen. Maten har vi fixat med Rent a Chef som kommer till gården vi ska vara på. Han har med sig personal som serverar och plockar undan all disk. Lycka till!

 • Anonym (Hejsa­nhejsa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 24 maj 2016 15:22 #8

  Åh vad kul, jag tror det kommer bli toppen! Låter ju himla bra :) Får jag fråga vad det kostar då med tält, golv, montering osv? :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll