Inlägg från: Radhuspinglan |Visa alla inlägg
  • Radhuspinglan

    Den eviga frågan- kuveravgift? och hur mycket?

    Brudparet gör ju precis som de vill, sedan är det upp till gästerna att välja huruvida de tänker tacka ja eller inte. Det är även upp till er huruvida ni väljer att deltaga på möhippan resp. svensexan.

    Personligen skulle jag aldrig kunna tänka mig att ta inträdesavgift av släkt och vänner. Bjuder jag till fest så BJUDER jag, annars får det va!

    Däremot skulle jag gärna vara med och bidra till en väns eller släktings stora dag, genom att betala en kuvertavgift. Storleken på denna, som jag skulle kunna acceptera, beror lite på vem det är som håller i festen. Är det en nära vän eller släkting så skulle jag absolut kunna tänka mig att lägga 700:- på ett kuvert, då en gåva till brudparet i det läget förmodligen skulle ligga på en högre summa än så. Men är det en ytligt bekant, kollega eller liknande så skulle jag förmodligen tacka nej om de hade inträdesavgiften 700:-.

    Så, ja, det är ju upp till er vad ni är villiga att betala eller bidra med (hur man nu väljer att se på saken). Dock tycker jag inte att du bör ta upp detta med bruden. Det är ju deras beslut, som de säkert funderat både en och två gånger på, innan de kom fram till beslutet att ha en kuvertavgift på 700:-. Så det är ju bestämt, inbjudningarna är skickade och beslutet är klubbat. Jag skulle anse det ytterst opassande att ifrågasätta deras beslut. Bollen ligger hos er; är ni villiga att gå på fest, hippa och svensexa - med alla omkostnader som detta medför, eller inte?

Svar på tråden Den eviga frågan- kuveravgift? och hur mycket?