• Äldre 17 Nov 11:53
  7695 visningar
  9 svar
  9
  7695

  Ny förlovningsring

  Funderar på att byta ut min förlovningsring till bröllopet. Dels för har jag hittat ett set med ringar som jag tycker jättemycket om på Etsy och dels för att min nuvarande ring har blivit lite stor. Då det är en titanring är den svår att storleksändra. Min nuvarande ring skulle heller inte passa med den typ av vigselring jag vill ha idag.

  Ni som har bytt förlovningsring till bröllopet, vad har ni fått för reaktioner från omgivningen?

 • Svar på tråden Ny förlovningsring
 • Plätti­s
  Äldre 17 Nov 13:00
  #1

  Om du inte kan ha din ring längre är det klart att det är anledning nog att byta! 

  Min man bytte ring (och fick den han egentligen ville ha redan vid förlovningen), medan jag behöll min och la till en vigselring. De få personer som sagt något om det har sagt "fin ring, den passar dig" till honom. Det känns rätt självklart att man ska byta ring om man känner för det (och om ingen av parterna har något emot det).

  Jag funderade ett tag på att byta ut min då jag tyckte det såg konstigt ut med olika bredd, men jag sa att jag skulle spara det ett tag och nu har jag bestämt mig för att det är jättefint precis så här Glad 

   
  Lägger in en bild på mina ringar bara för att jag tycker så mycket om dem Oskyldig


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Äldre 17 Nov 13:31
  #2

  Jättefina ringar.

  Den jag har nu är en vanlig slät, kantig 4mm bred ring i titan.

  De ringar jag vill ha ser ut så här och är i vitguld (eller möjligtvis rosé)


  (Inte mina fingrar :) )
 • Plätti­s
  Äldre 17 Nov 13:49
  #3

  Åh, jag tittade på något liknande innan jag fastnade för mina ringar! Även de från Etsy (men den övre ringen var slät och med en smaragd). Superfina, jag blir lite kallsvettig av att tänka på att jag hade kunnat ha såna istället för mina halvtråkiga Flört 

  Är det helallians på dem? Då är det i stort sett omöjligt att ändra storleken på ringarna, men det kanske du redan visste.


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Äldre 17 Nov 14:05
  #4

  Det är halvallians på dessa.

 • Äldre 17 Nov 16:06
  #5

  Jag kommer också köpa en ny förlovningsring då jag bara tappar min nuvarande... Men snubblade över en bild på instagram med en väldigt fin idé, så ska lämna in min ring till silversmeden och göra ett hängsmycke av den :)

 • Äldre 17 Nov 17:42
  #6

  Det är klart att du kan göra det! Jättefina ringar du väljer på också och Plättis gillar verkligen dina färgade stenar med! Väldigt fint hänge också, jag har sett liknande där dom behållt ringen rund och satt fast hänge med sten i mitten, fint det med.

 • Äldre 17 Nov 17:46
  #7

  Klart du ska byta om du har ändrat dig och vill ha nåt annat. Om det är en titanring var den förmodligen ganska billig i inköp dessutom.

  Jag förlovade mig i maj 2014 och då lät tillverka min drömring. Efter att vi gift oss maj detta året så märkte jag att min vigselrings (allians) diamanter skavde på undersidan av fattningen på min förlovningsring. Jag flyttade då över f-ringen på höger hand och har sedan dess bara haft min vigselring på vänster hand. I julklapp ska jag få en ny ring att ha ihop med min vigselring, som "f-ring", och kommer fortsätta bära min originalring på höger hand. Kanske en idé för dig också? Högerhandens fingrar ör ju dessutom lite större än på vänstern så där kanske din titanring passar bättre.

  Vad omgivningen tycker ska du nog inte bry dig om. Ingen har någonsin haft npgra åsikter om mina ringar och jag tror ingen ens bryr sig.

 • mst.mr­sj82
  Äldre 17 Nov 22:55
  #8

  Vi har valt att byta ringar. Min nya är den som är innerst med en diamant. Det började med att sambon ville byta sin då den blivit för liten o han kände inte för att förstora den. Sen tyckte jag med att jag ville byta för jag tyckte att det kändes konstigt om vi skulle ha olika förlovningsringar. Jag hittade ett par ringar på Danska Chanti. Dom är i 8 karat guld. Det är den som jag har som profilbilden här inne

 • Plätti­s
  Äldre 18 Nov 10:55
  #9
  AnnelieK skrev 2015-11-17 14:05:06 följande:

  Det är halvallians på dessa.


  Det är så fina att jag tror jag smäller av! Klart du ska byta till dem! Skrattande Halvallians kan man ändra storlek på en aning i alla fall, men för mycket så kan fattningen släppa kring stenarna. 
  Emsie skrev 2015-11-17 17:42:19 följande:

  Det är klart att du kan göra det! Jättefina ringar du väljer på också och Plättis gillar verkligen dina färgade stenar med! Väldigt fint hänge också, jag har sett liknande där dom behållt ringen rund och satt fast hänge med sten i mitten, fint det med.


  Ja, jag älskar också de gröna stenarna! De är samma färg som mitt efternamn nu efter bröllopet, så det är lite av en kul grej förutom att de är superfina Oskyldig Om ni har vägarna förbi en guldsmed tycker jag ni ska gå in och fråga efter färgade stenar, bara för att se dem! De glittrar lika mycket som en klar diamant, men har en alldeles underbar, djup färg. 
  Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Ny förlovningsring