• Aniara4

    Minderåriga o alkohol på middagen

    Professionell serveringspersonal kan hålla reda på sånt. Som Chicita säger kommer det säkert att finnas en del vuxna som ber om alkoholfritt också. Sen o man tror att ungarna kommer att försöka trixa till sig alkohol kan man ju göra personalen uppmärksam på att den och den är under 18. Cool

  • Aniara4
    Plättis skrev 2015-10-16 11:10:48 följande:

    Vi hade förklarat för serveringspersonalen innan att vi hade minderåriga på plats, och att det dessutom fanns många andra som inte ville ha alkohol till maten (av religiösa och ideologiska skäl). Det var hur mycket krångel som helst och jag satt vid honnörsbordet och vred mig när jag såg hur dåligt det genomfördes. 

    Under festen på kvällen serverades dessutom en av de minderåriga alkohol, trots att vi inte bara pratat med personalen utan med både den minderåriga, föräldrarna och personalen


    Fy vad dåligt! Vi hade inga minderåriga på festen så vi hade inte det problemet kom jag på, men vuxna som av andra skäl inte drack alkohol. Vi (eller toastmaster/madam) förklarade bara i början av middagen hur serveringen skulle gå till, att det skulle finnas vin och vatten på borden men att det även fanns alkoholfria alternativ (och öl, om någon insisterade) och att den som ville ha något annat bara skulle säga till personalen.

    Normalt sett tycker jag barn/unga ska ha likadana glas som alla andra så snart de är gamla nog att hantera dem, för att signalera att de är med i gemenskapen, men i det här fallet kanske det är en bra markering. Och att prata noga med serveringspersonalen, både var de sitter och kanske att någon när alla gäster har kommit pekar ut dem en i taget, om de är tonåringar och inte små barn som uppenbart inte ska ha alkohol.
Svar på tråden Minderåriga o alkohol på middagen