• Liii

    Bröllop 2017, vilka mer?

    MalinSofia skrev 2016-08-18 14:58:22 följande:

    Vi kommer skriva så här på klädsel (ungefär): Obligatorisk. (min sambo ville ha det så ) Kavaj eller något annat du trivs i. Då vi inte heller vill att alla ska bli påtvingade en kavaj. Många vi känner äger inte ens en.


    Haha det där var ju jättebra!
  • Liii

    Bordsplacering... Är det ett måste? Tänkte om det blir helknäppt utan?


    Vi kommer bli mellan 20-30 gäster, alla känner alla redan

  • Liii

    Och det här med vigsel och festprogram ger mig huvudvärk. Hur gör man såna egentligen? Hur vet man vad som ska vara med i dom? Skäms

    Vi har en bröllopsplanerare som gör i princip allt utom trycksaker

  • Liii
    Arteme89 skrev 2016-09-26 12:04:04 följande:
    www.brollopsguiden.se/festen/innehall-festprogram/38
    Denna sida har flera tips på vad ni kan ha i ert festprogram, allt behöver såklart inte vara med men kan vara bra att slänga en blick dit för att få inspiration.

    www.svenskakyrkan.se/vigselgudstjansten
    Här får du sedan en överblick över hur vigselakten går till. Vissa element, står vid dem, kan man utelämna, vissa har man några olika alternativ att välja mellan och vissa saker är obligatoriska. Sedan kan du utforma själva programmet liknande layouten till ditt festprogram kanske för att få en röd tråd genom hela bröllopet.
    Vi gifter oss utomlans så jag har ingen som helt aning om hur den vigselakten ser ut Skäms men tack för länkarna!


  • Liii
    Lööw Fotografi skrev 2016-09-28 14:33:33 följande:
    Det där är ju sjukt svårt. För alla varianter kan bli både lyckade och misslyckade. Troligtvis finns inget sätt att få alla gästerna 100% nöjda. Jag har varit på bröllop med helt fri bordsplacering. Den varianten är rätt kass för då hamnade jag bara med min familj. Jag har också varit på bröllop med dålig bordsplacering. Dvs jag blev satt med folk som jag inte klickade med alternativt som jag redan kände men som jag absolut inte tyckte var spännande att sitta med på bröllopet. Jag har också varit på bröllop där jag och min fru splittades helt. Hon fick sitta vid ett annat bord. Misslyckat kan man ju tycka, men jag upplevde bordsplaceringen som väldigt lyckad, inte pga att min fru inte satt med mig men pga väldigt intressanta människor som jag fick sitta med.
    Ja nog är det så! Det kommer bli tre eller fyra bord med gäster, och dom går fint att dela upp så att två bord blir med släktingar, och två med kompisar, och jag funderar på om det inte kommer bli så, ifall vi gör bordsplacering... Jag vet inte om min farmor tex vill sitta med mina kompisar :) Men samtidigt så vill kanske min storebror hellre sitta med mina kompisar än med tex farmor.. Hmm.... Svårt detta
  • Liii
    Anna W skrev 2016-10-11 09:41:27 följande:

    Hej!

    Inte varit inne på denna sidan på väldigt länge, men vad kul det är att läsa om allas planering och idéer!

    Jag har en fråga ang inbjudningskorten, när postar ni ut dem, hur lång tid i förväg????

    Ha de gött!


    Jag postar mina idag, men jag har redan fått svar från 25 av 30 gäster om dom kommer eller inte :)
  • Liii
    Anna W skrev 2016-10-11 15:21:37 följande:

    Hej.

    June2017 Jag skall gifta mig 1 juli och hade nog tänkt att posta ut inbjudningarna typ i slutet av januari. save the date kort har bara våra familjer fått.

    Liii: När skall du gifta dig?


    17 Juli 2017, utomlands.
  • Liii

    Och jag skulle hemskt gärna ha med Du är allt av Shirley Clamp på min vigsel. Men, vi kan inte ha några svenska låtar då vi gifter oss utomlands och sångaren som går hyra bara kan engelska....

    Går den ha som ingångslåt? Kanske introt och första versen i alla fall. Eller ska man ha en instrumental låt? Jag ska gå ner för en trappa och korsa en strand, så blir en liten promenad och med mina tre vänsterfötter när jag inte ha allt för bråttom ner för trappen.

  • Liii
    LizaBlivandeEngblom skrev 2016-11-30 16:59:05 följande:

    Liii,

    Jag tycker absolut du kan ha den som ingångslåt, så vackert! Och vilken helt fantastisk plats ni ska gifta er på!


    Jaha sambon meddelade att han tydligen inte tycker om Shirly Clamp så den iden får jag skrota Om jag inte kan övertala några kompisar att spela in den
  • Liii

    I morgon ska vi skypa med bröllopsplaneraren så nu börjar det kännas på riktigt!! Bordsplaceringen är klar i alla fall, jag har valt några dikter som jag hoppas någon kan läsa under cermonin. Smak på tårtan måste vi välja i morgon Förvånad

    Sen har jag börjat fundera på det här med tärna... Jag hade inte tänkt ha någon, då vi har så få gäster och jag vill inte att någon ska känna sig utanför. Men jag har ju bjudit in min bästa vän att göra sig i ordning med mig, har bokat frisör till henne med osv. Kanske lika bra att höra om hon vill vara tärna? Men då måste sambon kanske utse en best man, eller hur fungerar det?? Visserligen blir det i så fall min bästa kompis sambo, så det beslutet är lätt..... Hjälp. Jag är förvirrad Skäms

  • Liii

    I kväll ska vi förhoppningsvis ha sista planeringsmötet med vår bröllopsplanerare, sen är det bara alla papper som ska skickas in och postas till Grekland.

    Brudklänningen håller jag på att fålla, min fästman måste köpa sig en kostym och så måste jag välja ring.

    Vi skulle inte ha några tärnor osv, men nu blev det så att min bästa vän ska vara det ändå. Ska jag köpa hennes klänning? Hur brukar man göra?

  • Liii
    Student13 skrev 2017-03-28 21:04:40 följande:
    Då börjar det mesta bli klart nu då. Jag betalade mina 3 tärnors klänningar men vet några som har fått betala sina själva så det är olika.
    Ja jag har inga problem med att köpa hennes, undrar bara hur det brukar gå till  Skrattande
  • Liii

    Däremot har min klänning krympt i garderoben sen jag provade den senast för ett år sen Skäms Så kan det gå, får se om jag hittar någon ny jag tycker om!

  • Liii
    Student13 skrev 2017-05-01 20:12:50 följande:

    Ojdå, jag provade min i lördags (då 3 veckor kvar till bröllopet) samt gått ner 10 kg sen jag köpte den. Så tyckte min mamma den var lite lös så jag får inte gå ner mer i vikt nu innan bröllopet.. hur lång tid är det kvar till du gifter dig Liii? Är den mycket för liten?


    Nä jag kan ha den bara jag vill, men jag avskyr kläder som sitter åt, så vill jag verkligen ha den så är det inga problem egentligen. 17 juli smäller det.

    Idag köpte min fästman sina kläder och vi beställde vigselring åt mig, så skoj!
  • Liii
    Student13 skrev 2017-05-03 20:58:20 följande:

    Okej, då har du lite över 2 månader på dig att få den att inte sitta åt då :)

    Vad kul. Har ni mycket kvar att göra nu?Tack så mycket :) Har gått ner totalt 22 kg på 1,5 år men sista 10 sen Augusti. 


    Jag har å andra sidan försökt lägga på mig vikt, mitt BMI ligger äntligen på normalviktig så jag vill inte tappa dom kilon jag gått upp. Men hittar jag ingen nog fin klänning nästa onsdag så får jag lösa det :)

    Nej nu är typ allt klart! Ska posta några papper till brölopsplaneraren i Grekland och sen är det mest att vänta och längta :D

    Superstarkt jobbat!! Jag hoppas din klänning sitter perfekt på din dag!
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?