• Äldre 1 Jun 23:04
    101986 visningar
    323 svar
    323
    101986

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Hej 

    Grattis alla! Och tack för alla bra idéer så här långt. Jag friade till min pojkvän i januari och midsommar 2017 gifter vi oss i Dalarna.


    Vi bor i Argentina, han är amerikan och jag Uppsalabo och vi hade eg bara tänkt ha en mindre cermoni/fest med de närmaste i varje land när vi kom dit men när våra utländska vänner och familj fick höra om det svenska midsommarfirandet ville plötsligt alla komma till "det svenska bröllopet" så nu ser det ut som om vi blir ca 50-60 pers, vi letar stugbyar/vandrarhem i Dalarna just nu. 


    Vår tanke är dock mer midsommarfirande än traditionellt bröllop. Laga maten ihop med gästerna, klä midsommarstång, göra kransar, äta sill osv. o så en liten cermoni av nåt slag. Eftersom folk kommer från 4 olika länder pratar en hel hög olika språk osv så en lång middag-tal etc funkar inte, och dessutom är det inte helt oss. Vi vill hellre laga mat, umgås och ha traditionell argentinsk grillfest än sitta ned med en 3-rätters, det innebär också att vi kommer att ha ett väldigt barnvänligt bröllop (är lite orolig för hur vit min bröllopsklänning kommer att vara i slutet av kvällen men det får det vara värt ;)


    Jag har funderat lite på själva cermonin men inte hittat så mycket inspiration på nätet. Ni som gifter er utomhus-borgeligt etc har ni några ideer? Vi kommer att gifta oss "på pappret" här i Argentina så den lagliga delen är redan tagit hand om + min pojkvän har varit gift förut så vi vill gärna ha något lite annorlunda. Tacksam för hjälp.

  • Äldre 3 Jun 00:10
    IsaS skrev 2016-06-02 15:42:12 följande:
    Åh vad fint!! Kan se det framför mig? Tänkte ni köra den amerikanska versionen av ceremonin eller svenska? Jag tycker det är jättefint med amerikanska.. om ni vill ha lite ifrån hans sida också

    Det blir nog mer mot den amerikanska, det blir ju oavsett på engelska så att de flesta av gästerna förstår och det är det språk vi pratar med varandra. Men vi pratar fortfarande om vi vill skriva löften eller inte, byta ringar eller något annat osv. Vill som sagt gärna ha nåt från båda länder, eller egentligen alla 3 eftersom vi bor i ett tredje land. 


    Ni som har gift er med någon från ett annat land, hur har ni "bakat in det" i cermonin, festen etc.? Känner att det blir så mycket "mitt" eftersom det blir bröllop i Sverige. 

Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?