• Äldre 8 Apr 18:22
    102357 visningar
    323 svar
    323
    102357

    Bröllop 2017, vilka mer?

    weddingtime skrev 2015-10-24 21:23:09 följande:
    Jag och min sambo ska på bröllop nästa höst, en av mina bästa vänner ska gifta sig, och hon kommer ha bröllopet i familjestugan. Det är dock en timmes restid från stan (Skellefteå) in i vischan. De löste allt med att boka en buss som avgår från busstationen inne i centrum och som tar ut alla gäster till stugan. Helt ok tycker jag som gäst! :D
    Åh vad roligt! Jag är från Skellefteå ;)
  • Äldre 8 Apr 18:52
    #77
    Mammas lilla Flisa skrev 2015-12-18 21:13:18 följande:

    Åhh va roligt att hitta fler som planerar inför bröllop 2017! Kul att jag hittade gruppen och tråden tidigt så jag kan hänga på er andra!

    Min blivande man friade till mig den 27 november nästa 8 år efter att vi blev tillsammans. Jag var nog kär i honom vid där på hösten 2007 men vi räknar julafton som vår dag då vi kysstes första gången då på min systers julfest. Vi är spontana så vi skaffade barn med en gång. Jag blev faktiskt gravid med vårt första barn redan den 18 januari.. snabba puckar :)

    Därefter har vi delat husköp, trasiga bilar, långa perioder av sjukskrivning efter åttaliga operationer [arbetsskada från lumpen] tre fantastiska förlossningar, en vardag med allt från renovering av badrum till köttfärsås för tredje gången samma vecka.

    Jag har aldrig tvivlat på att han älskar mig eller jag honom men något hände där och då han gav mig ringen och frågade mig om jag ville bli hans fru. Vi har pratat om det och han har sagt många gånger att han vill leva resten av livet med mig och självklart gifta sig om det är min önskan. Han har sagt många gånger att han älskar mig oavsett om vi är gifta eller inte men han vet att jag väldigt gärna vill gifta mig. Jag hade fått för mig att det känns mer på riktigt och konstigt nog hade jag rätt. Vår kärlek till varandra har spirat som aldrig förr de senaste veckorna. Som om vi ingått en hemlig kärlekspakt.

    Jag har haft och har tre krav på vår bröllopsdag, saker som jag absolut inte tänker välja bort:

    1: En riktigt fin brudklänning - jag tänker inte gifta mig i en vit tunika från hm..
    2: Jag vill ha bröllopsfoton = Bröllopsfotograf
    3: Bröllopsnatten blir på hotell med ett sk bröllopspaket och det ska gärna vara jacuzzi på rummet :)

    Han gillar inte grejen med att stå i centrum och HATAR att klä upp sig. Han köpte sin första blazer i somras när hans bästa vän gifte sig (som förövrigt var ett riktigt sagobröllop) han slog på stort och skrockade löst om att han kunde gifta sig i den sen. Vi har kommit överens om att det blir ett borgerligt giftemål då vi har gått ur svenska kyrkan. Vår dröm är stadshuset för att deras vigselrum är så vackert. Det är bråttom att boka upp kan jag tänka mig. Vi kommer ha en heldag med bara oss, någon snäll lillebror kör in oss till stockholm där vi checkar in på något mysigt hotel och gör oss i ordning. Jag ska försöka fiska upp någon som kan hjälpa mig med hår och makeup på någon salong i närheten alternativt, en detalj jag klurar på. Vi viger oss, med fotograf och tar sedan ubersnygga foton vid stadshuset, därefter åker vi tillbaka till hotellet, byter om och därefter intar vi stockholm, med middag och mys på någon trevlig uteservering i sommarnatten. När vi tröttnat tar vi en taxi hem till hotellet och roar oss på tu man hand (hehe)

    Dagen efter njuter vi av hotellfrukost, checkar ut, blir hämtade igen av någon snäll lillebror som sedan kör oss till en förmodligen helgalen, rolig, underbart mysig trädgårdsfest som min älskade storasyster ska arrangera åt oss i sin trädgård. Det blir reggae, grillat och tända ljus. Min syster är både tatuerare och konstnär/illustratör så jag vet att den festen kommer bli ett minne för livet. Jag har typ 50 pers på listan och har då BARA räknat med dem jag tycker om, min mormor är INTE bjuden haha.

    Återigen kan vi bara avvika när vi tröttnat och jag som annars står för all planering kommer kunna släppa taget helt och bara njuta av att vara nygift. Vad tror ni om mitt upplägg? Då fårvi både den romantiska egna dagen för bara oss men gör ingen besviken genom at snuva dem på en bröllopsfest :)

    Plus i kanten är att jag måste ha två brudklänningar, en till vigseln och en till kvällen/middag och sedan till bröllopsmottagningen/trädgårdsfesten... ååhh vad synd :)


    Åh det låter helt underbart!! :)
  • Äldre 8 Apr 19:04
    #78

    Hej tjejer (..och killar?)

    Här kommer en till som planerar att gifta sig i augusti 2017 (som det ser ut just nu blir det nog den 26e). Nu på Lördag ska vi åka och kolla på en Herrgård och på måndag en annan lokal. Förhoppningsvis känns ett av dem (eller båda) bra så att vi kan boka! Tanken är en borgerlig vigsel utomhus i anslutning till någon av lokalerna (båda är belägna vid vatten).
    Jag har även varit i kontakt med 2 potentiella bröllopsfotografer, men vill inte boka innan lokal är klart. Det är sjukt mycket att tänka på.. vet knappt vart man ska börja! :P

    Har även börjat skissa på "Save the date"-kort, inbjudningar och festprogram!

  • Äldre 8 Apr 19:17
    #79
    Sommar 2017 skrev 2016-01-20 17:57:23 följande:

    Bergvagg: Vi sitter i samma sits som när det gäller den där listan. Känns som att den kommer att bli helt klar precis innan man ska skicka save the date Glad Nästa vecka ska vi helst försöka boka lokal och den vi helst vill ha passar till 80 personer och börjar bli lite trång om det ska få plats 100. Man vill ju ha lite plats till underhållning Skål

    En annan sak jag funderar på är tärnor. Är det nån annan här inne som ska ha det? Jag tänker mig max tre stycken och här har jag svårt att välja! 


    Jag tycker det är svårt med tärnor, men jag kommer att ha 4 st.


    3 vänner + min syster. Tycker egentligen det är svårt att veta hur man ska tänka.. alla är nära mig men ingen av dem är nära varandra. Hur har du tänkt?

  • Äldre 8 Apr 19:19
    #80

    Kanske ska berätta lite mer om mig själv/oss med.. Flört


    Jag är 28 år och kommer ursprungligen från Skellefteå, men bor nu i Stockholm tillsammans med den blivande och våra två barn födda December 2013 och September 2015 Glad

    Vi har varit tillsammans sedan januari 2010, flyttade ihop mars 2010, har renoverat 2 lägenheter och ett radhus och rest en hel del. Jul och nyår 2012/2013 åkte vi till New York och Mexico - en underbar resa på alla sätt och vis! På nyårsafton efter tolvslaget gick E ner på knä och friade. Började planera lite för bröllop redan då, men det kom två barn tätt + att jag pluggade (gör fortfarande) och sambon försökte starta eget. Det gick inte så bra med det, men nu har han fast anställning + att han driver eget tillsammans med min pappa istället. Så allt löste sig fint!

  • Äldre 14 Apr 09:16
    #84
    Sommar 2017 skrev 2016-04-08 20:51:59 följande:
    Jag vet knappt hur jag tänker runt tärnor. Det känns lagom mycket med tre stycken men det kan bli mer eller mindre. Det känns svårt att välja. Jag vill inte att nån ska bli besviken eller att jag ska ångra mitt val. En del vänner har ju stått mig väldigt nära ändå sen barndomen men jag känner att vi sakta glider ifrån varandra. Samtidigt har jag under åren fått nya vänner som jag umgås mer med. Det är vårt helt klart!

    Ang lokal vet vi till 90% vilken vi vill ha. Vi ska bara boka en visning så vi får se att det är så stort som vi kom ihåg det. Det är en slottsruin vid vattnet som är jätte fin så jag hoppas den passar antalet gäster vi ska ha.

    Vad har ni för budget? Jag tycker det är så svårt och veta vad som är rimligt att lägga på ett bröllop! 

    Nä det är riktigt svårt. För ett år sedan så var mina "självklara" tärnor andra än vad de är idag. Just nu är det min syster,  min granne som också är en bra vän, en barndomsvän som bor 80 mil bort och en till vän som bor här i staden som jag bor i nu.


    Vi har fått offert på två lokaler nu. Den ena är en herrgård. Ett helt magiskt ställe där vi sååå gärna vill vara. Det är verkligen perfekt! Vi måste bara räkna på vart det kommer att hamna..

    Det är jättesvårt att sätta en budget. Vi kommer sälja vår bil som vi inte har lån på för minst 85.000, + att vi har en annan lösning finansiellt, så vi tänker oss max 200.000! Men det är fortfarande mycket pengar.. Vi hoppas såklart att kunna hamna på kanske 150.000, men tror det kommer bli svårt med tanke på att kuvertavgiften ligger på drygt 1100kr. Så vi har inte bestämt budget än kan man väl säga.. vi håller på att räkna på det och försöka se vart vi kommer hamna, sen ta ett beslut om det känns som att det ligger inom rimlighetens gränser.

    Vad har ni för budget? Angående vad som är "rimligt".. tänker man vad man kan få för pengarna om man inte lägger det på ett bröllop så kommer det aldrig att kännas rimligt

  • Äldre 14 Apr 09:23
    #85
    Cmuffin skrev 2016-04-13 10:46:27 följande:

    Hej! Vi ska också försöka få till ett bröllop 2017! :D

    Vi har bara varit tillsammans i 2 år o förlovade oss för 2 veckor sedan :)

    Hur tänker ni, personlig plats med tält och fixa allt runt om eller en lokal på mindre personlig men vackerplats där allt finns färdigt men man får fixa mat o dryck själv?

    Känner att pynta o hyra tält känns rätt stort. Mycket i inköp osånt?


    Vi har valt två alternativ (har inte bestämt vilket än) där vi får ett kuvertpris där det ingår serveringspersonal, dukning, 3-rätters + vin och lokalhyra. Vi har två små barn och ett alternativ där vi skulle ordna det mesta skulle sluta i kaos för oss :P

    Båda ställena som vi tittat på har vigselmöjlighet i närhet till vattnet, jättevackert och känns lika personligt som något annat för vår del. Därför passar det oss bra :)

  • Äldre 17 Apr 11:01
    #88
    Hillevimaria skrev 2016-04-17 07:52:42 följande:

    Jag och min fästman ska gifta oss på midsommardagen (24/6) 2017 på Rockelstad slott utanför Nyköping. Vi har redan bokat cateringfirma & servispersonal (Erik på slottet/ Erik i forsen). Kommer gärna i kontakt med andra brudpar som ska gifta sig där att bolla lite idéer med! Har varit förlovade i snart 2 år, men ville vänta tills barn nr 2 var gjord och tillräckligt stor att sova hos mormor och morfar så vi kan få en efterlängtad bröllopsresa-weekend utan barn... ser nog mer fram emot att få sovmorgon än själva bröllopet just nu haha!


    Låter härligt! :)
    Vi har varit förlovade sen Januari 2013, och har nu två barn födda december -13 och september -15. Hur gamla är era barn?

    Har ni planerat vart ni ska åka? Vi har inte planerat någon weekend eller bröllopsresa än, tänker att vi får ta den senare, kanske sommaren efter och då ev. tillsammans med barnen :)

  • Äldre 17 Apr 21:59
    #91
    Hillevimaria skrev 2016-04-17 19:03:44 följande:
    Den äldsta är nästan 4 och den minsta är 10 månader... så när vi gifter oss är de 5 år och 2 år :) Vi åker till Berlin (Staden där jag och fästmannen träffades). Det blir nog inte mer än en helg, men längre fram kan vi tänka oss att "fylla på" bröllopsresedagar lite pö om pö :D När gifter ni er?
    Okej, nästan som våra kommer vara då (3,5 år och 2 år) Glad Mysigt! Berlin är underbart! Min svärfar bor där.
    Hillevimaria skrev 2016-04-17 19:07:31 följande:
    upptäckte nu "visa endast"-funktionen och såg att ni ska gifta er i augusti 2017 :). Det är jättebra att ni är ute i god tid med planeringen om man vill ha populära grejer som catering, fotograf, florist osv.. och lokal som sagt!
    Ja precis! Vi har preliminärbokat ett ställe den 26e augusti 2017. Håller på att jaga fotograf just nu, ska även ta tag i florist, solist & vigselförrättare snart tänker jag Tungan ute

  • Äldre 24 Apr 19:51
    #95
    brudskor skrev 2016-04-24 19:21:42 följande:

    [quote=4428557][quote-nick]igelkotten88 skrev 2016-04-17 21:59:29 följande:[/quote-nick]Okej, nästan som våra kommer vara då (3,5 år och 2 år) Mysigt! Berlin är underbart! Min svärfar bor där.Ja precis! Vi har preliminärbokat ett ställe den 26e augusti 2017. Håller på att jaga fotograf just nu, ska även ta tag i florist, solist & vigselförrättare snart tänker jag [/ jag kan tipsa om fotograf

    fotografmalinnorlen.viewbook.com


    Tack! Ska kika på henne! :)


    Jag har/hade två favoriter: www.lovebyemelie.se/ och smallpigart.se/ men båda klev över vår budget rätt rejält, så har hittat en annan som jag troligtvis kommer att boka snart; www.henrikmill.com/


    Tycker hela alltet är en djungel och jag håller på att försöka organisera nu en "checklista" med allt som ska bokas och göras!


    ..om någon har tips och idéer, släng gärna in dem här!

  • Äldre 12 May 18:49

    Lokal och fotograf är bokade för vår del :)

  • Äldre 14 May 10:10

    Vi gifter oss i augusti och kommer skicka ut "save the date" innan maj är slut. Sen kommer vi skicka inbjudningarna i december nån gång eftersom vi vill att de ska kunna boka boende så tidigt som möjligt.

  • Äldre 21 May 11:01

    Jag har precis gjort klart våra "save the date" och ska posta dem i helgen. Vi kommer ha 75 gäster, så med oss blir det 77st + eventuellt några barn Glad

  • Äldre 2 Jun 21:01
    Bianca2017 skrev 2016-05-24 15:44:45 följande:

    Jag vill höra mer från alla!!

    Känner ingen vän som planerat bröllop, de flesta har gift sig borgerligt och skippat festligheterna.

    Har ni kikat klänningar? Någon som är sugen på att ha slöja?

    Hittat frisör och make-up artist?

    Har själv mailat några men får ju knappt svar.

    Tänker ni bo på hotell bröllopsnatten?

    Har ni florist som hjälper till med blomdekoration? Vi fick rådet att anlita sådan hjälp, men jag vet inte. Iofs vem tusan kommer dekorera dagen D? Jag kommer ju inte ha tid.

    Är så nyfiken på allas planering!


    Jag har tittat runt en hel del på klänningar på olika hemsidor. Hittar många fina, men ska testa i butik när jag opererat brösten, eller kanske innan, vi får se :) Kommer nog mest troligt köpa från nätet. Kommer vilja ha slöja! En lång!

    Frisör har jag precis frågat en vän, och hon kunde göra min uppsättning. MUA har jag inte hittat än. Jag vill att både frisör och MUA ska komma till herrgården där vi ska vara.

    Eftersom vi kommer vara på en herrgård så kommer vi även bo där tillsammans med våra gäster :) Annars hade vi bott på hotell.

    Vi kommer anlita florist till brudbukett, korsage och tärnbuketter. Har inte bestämt hur vi ska göra med bordsdekorationerna än :)

  • Äldre 2 Jun 21:02

    Vi kommer ha henrikmill.se/ som fotograf :)

Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?