Inlägg från: Sommar 2017 |Visa alla inlägg
  • Sommar 2017

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Jag hänger gärna på i tråden! Jag och min sambo planerar bröllop till sommaren 2017 Hjärta. Ni som planerar bröllop under sommaren när planerar ni att boka lokal? Det känns som att det är tidigt att boka redan nu men samtidigt är den lokalen vi vill ha ganska populär och det vore ju inte så kul om den hinner bli uppbokad Obestämd

  • Sommar 2017
    Hur går det för alla med planeringen? Har ni börjat? Vi är fortfarande lite osäkra på lokal. Känns som att det är det första man måste bestämma och datum så man har nåt att utgå från Glad. Jag kan inte hålla mig utan kollar redan lite på bröllopsklänningar också Skål
  • Sommar 2017
    Bergvagg skrev 2016-01-15 00:43:10 följande:

    Vi känner samma som er, Sommar 2017! Datum och lokal(er) bör bokas först. Vi har snickrar gästlista redan innan vi förlovade oss (man behöver ju veta hur många ungefär man ska hysa då man väljer lokal och för oss, kyrka. Både lokal och kyrkan ska ju ge den rätta stämningen.. Jag tänker mig mest att jag vill att det ska kännas trevligt, mysigt. Det ska vara roligt, ingen stel sittning utan sittpauser, då hellre ledigt och glatt.

    Jag har också funderat på klänningar, hoppas på att mor vill sy åt mig. Funderar på rött och creme-färgat.. Vet inte hur mycket rött det ska vara dock.. Funderar på spets, men det kan bli för mycket också.. Jag är ute efter en viss känsla, men den/det är svårt att beskriva..

    Vigselring är i princip designad och bestämd också..! Jag känner som någon ovan skrev, längtar. ll ha bröllop NU! Men samtidigt är det så kul att fundera och planera att det är skönt att man kan få fundera under lång tid.. När vill ni gifta er Sommar 2017?


    Jag vill också ha bröllop nu men som du säger planeringen och förväntningarna är ju en del av det! Vi siktar på den 12:e augusti (jag har för mig att det var en lördag). Kul att du har en tanke om vilken slags klänning du vill ha! Jag letar fortfarande. Jag vet inte alls vad jag vill ha. Hur många har ni tänkt att bjuda?
  • Sommar 2017

    Bergvagg: Vi sitter i samma sits som när det gäller den där listan. Känns som att den kommer att bli helt klar precis innan man ska skicka save the date Glad Nästa vecka ska vi helst försöka boka lokal och den vi helst vill ha passar till 80 personer och börjar bli lite trång om det ska få plats 100. Man vill ju ha lite plats till underhållning Skål

    En annan sak jag funderar på är tärnor. Är det nån annan här inne som ska ha det? Jag tänker mig max tre stycken och här har jag svårt att välja! 

  • Sommar 2017
    Radhuspinglan skrev 2016-01-20 19:36:36 följande:

    Jag ska tillägga att jag är pescetarian (jag äter inget som kommer från landlevande djur), samr nykterist. Därför blir menyn (och temat) från vattnet - och alkoholfri. ;)


    Hej och välkommen till trådenGlad vad mysigt ert bröllop låter! Ni har verkligen kommit långt i planeringen. Själva letar vi på nätet och kör omkring när vi hinner för att hitta den "perfekta" lokalen. Äntligen så tror jag att vi har bestämt oss! 
  • Sommar 2017
    Radhuspinglan skrev 2016-01-21 00:12:28 följande:
    Denna planering gick på typ en dag. Jag visste precis hur jag ville ha det - och det är blivande bruden som bestämmer typ allt, inte sant!? Det är bara lite finjusteringar kvar. ;)

    Hur har ni tänkt er då? Va har ni hittat för mysig lokal? :)
    Haha ja här är det så med att jag bestämmer mest (tror jag)! Det är iallafall jag som är mest ivrig med allt Glad Sambon bryr sig mest om musik och vilket band som ska spela så jag låter han bestämma det helt själv. Inbjudningslistan och lokal är han också rätt intresserad av men vilket färgtema och resten av dekorationer, blommor, dukning etc är han inte alls intresserad av.

    Vi har tittat på en gammal slottsruin som ligger vid sjön här. Den är ganska populär att gifta sig i så vi ska boka en visning snarast.

    Budgeten är ju en knivig fråga. Vi har alltid sagt att vi vill ha ett stort bröllop. Vi tänker oss runt 100 000 kr och då är inte ringar och resa inkluderat. Vi har tänkt att önska oss pengar till en bröllopsresa i bröllopspresent så förhoppningsvis kommer vi få ihop en slant där.
  • Sommar 2017
    brudijanuari skrev 2016-01-24 19:02:52 följande:

    Var lite snål i mitt förra inlägg ser jag nu... :) 

    Vi har tänkt bjuda familj + närmsta vänner + respektive, då blir vi ca 30 personer, men det vi har funderingar över nu, hur ska vi göra med barn? Vi har inga egna barn och de enda av de bjudna gästerna som har barn är min sambos syster och bror, totalt 4 barn. Om vi säger barnfritt, finns det risk att de inte kan komma då? säger vi att barn får komma, finns risk att de blir mer föräldrar än våra gäster? säger vi att barn är välkomna fram till en viss tid, åker föräldrarna också hem då?  Hur gör ni med barn på era bröllop? :)

    Maten blir troligtvis en trerätters, inte buffé, mest för att jag inte är så förtjust i buffé överlag, till efterrätt blir det såklart bröllopstårta, men ska vi ha mer/fler efterrätter än tårtan...? hur gör ni? 

    Har inte alls börjat kolla på klänning och ringar, hur god tid måste man vara ute i? Flera av er har kommit så himla långt i planeringen att jag blir riktigt imponerad! 

    Så roligt med många vinterbröllop, det är så magiskt!


    Hej! Vi har många gäster som har barn men vi tänker att om man är tidig med inbjudningar så borde de hinna hitta barnvakt. Våra barn (2st) och min sambos systers barn (2st) kommer att vara med på bröllopet och var med som brudnäbbar under ceremonin. Vi vill ju självklart att våra barn ska vara med men de tycker inte att det är så kul om de är de enda barnen på bröllopet så därför vill vi ha med kusinerna. Vi tänker att de åker med min sambos mormor och morfar senare på kvällen då de inte orkar vara med hela kvällen. Min sambo har en väldigt stor släkt som är väldigt nära så på det sättet bordet lösa sig då alla inte vill vara med så länge. 

    Vi har inte diskuterat maten mer än att vi kommer att ha tre rätters men att tårtan räcker som efterrätt. Känns lite mycket annars? jag är dock kluven Obestämd

    Jag är inte klar med klänning alls utan söker bara inspiration och kommer inte att bestämma mig på länge!
    Vinterbröllop låter jätte fint Glad
  • Sommar 2017
    Aug17 skrev 2016-01-28 10:12:08 följande:

    Hej!
    Jag och min fästman ska också gifta oss sommaren 2017, någon gång i augusti. Har dock inte spikat datumet än. Vi ska inte gifta oss i kyrkan utan det blir utomhus någonstans i min lilla hemby i Västergötland, nu bor vi i Skåne.
    Vi har några lokaler att välja mellan, typ logar och bygdegårdar, så vi ska kolla lite när sommaren närmar sig och därefter boka in och därmed spika datumet.

    Men det är ju sååå kul att planera! Han friade till mig i november och sedan dess dess har jag surfat åtaliga timmar på bröllop!
    Vi träffades när vi reste i Sydamerika och har gjort en del resor sedan dess, vilket gjorde att min mamma med en tår i ögat sa:  jaha men ni kommer väl ändå gifta er utomlands!
    Vi har haft planer på det, men jag vill ha den stora festen med alla nära och kära! Så det blir här hemma, men med visst resetema.
    Gästlistan ligger i dagsläget på 120 personer, men mycket hinner hända på nästan 1,5år. Jag vill dock ha ett stort bröllop där alla vänner från olika håll och kanter får träffa varandra och festa och ha kul!

    Jag är ute efter lite annorlunda detaljer till bröllopet, någon som har några bra idéer? Det kan va på allt från dekoration till lekar, och nåt roligt med bröllopshäftet.
    Tar tacksamt emot idéer!

    Wiiieee!!! Tänk att man äntligen planerar det där bröllopet som man drömt om sen man var barn!!


    Hej! Vi vill också ha ett stort bröllop! Vi har ganska många vänner men försöker banta gästlistan lite Glad mellan 80-100 personer blir det nog. hade tänkt 80 men det går nog inte. Jag vill verkligen ha med alla. Vi vill ha mycket överrakningar för gästerna under dagen/kvällen. Jag letar inspiration för fullt just nu.... Du har väl hittat printerest-appen?
  • Sommar 2017
    igelkotten88 skrev 2016-04-08 19:17:45 följande:

    Jag tycker det är svårt med tärnor, men jag kommer att ha 4 st.


    3 vänner + min syster. Tycker egentligen det är svårt att veta hur man ska tänka.. alla är nära mig men ingen av dem är nära varandra. Hur har du tänkt?


    Jag vet knappt hur jag tänker runt tärnor. Det känns lagom mycket med tre stycken men det kan bli mer eller mindre. Det känns svårt att välja. Jag vill inte att nån ska bli besviken eller att jag ska ångra mitt val. En del vänner har ju stått mig väldigt nära ändå sen barndomen men jag känner att vi sakta glider ifrån varandra. Samtidigt har jag under åren fått nya vänner som jag umgås mer med. Det är vårt helt klart!

    Ang lokal vet vi till 90% vilken vi vill ha. Vi ska bara boka en visning så vi får se att det är så stort som vi kom ihåg det. Det är en slottsruin vid vattnet som är jätte fin så jag hoppas den passar antalet gäster vi ska ha.

    Vad har ni för budget? Jag tycker det är så svårt och veta vad som är rimligt att lägga på ett bröllop! 
  • Sommar 2017

    Vad roligt att se att det är lite aktivitet i tråden Glad Nu är det "bara" ca ett år för de flesta av oss i tråden att gifta oss. Antar att de flesta här planerar bröllop till sommaren. Min funderingen är just nu att fixa riktigt bra save the date kort. Vad tänker ni? Har ni några bra ideer? Jag vill ha något roligt men vet inte alls vad! Vi ska åka till kreta nu i sommar så kanske man kan ordna något kort där vid stranden eller dylikt

  • Sommar 2017

    Hej igen!
    Jag har varit väldigt frånvarande under sommaren. våra planer har gått upp och ner och vi har inte alls kunnat bestämma oss. Den lokalen vi först ville hade inte tillgång till några ordentliga toaletter. Bajamaja på bröllop- nej tack. Vi funderade sen på att strunta i allt och gifta oss utomlands. Nu är våra tankar tillbaka i Sverige och vi har tillslut hittat en lokal. Dyr och alla datum under sommaren var redan upptagna men det var ledigt i slutet av maj. Lokalen är jätte fin. En herrgård vid sjön. Vi ska dit på visning nästa vecka.

    Alla har kommit så långt! Kul att se. Jag har inte riktigt hunnit läsa ikapp men har ni kommit fram till vad ni ska ha för save the date kort? Jag måste skicka snart men kan inte komma på nåt bra. Jag vill helst ha ett kort med lite humor. Hur ser era ut?

  • Sommar 2017
    idaa87 skrev 2016-08-31 07:24:09 följande:
    Hej!

    Förstår er verkligen med att inte vilja ha bajamajor. Det hade inte jag heller velat ha.

    En herrgård vid sjön låter helt underbart! Vart i landet bor ni? Ska ni övernatta på herrgården också i så fall?

    Vi har inte save the date-kort. Vi träffar alla våra gäster relativt ofta så vi har sagt det muntligt till alla istället. Hur många gäster ska ni ha?
    Vi bor i Växjö och de flesta eller nästan alla som är bjudna bor här så vi är inte i behov av sovplatser och jag tror inte att det finns några där heller. Vår lista ligger på 70 pers (kan öka liiite) men det känns helt ok. Var orolig att det skulle bli betydligt fler. Hur många kommer ni att bjuda? Har nu bestämt färgtema? 
  • Sommar 2017
    MalinSofia skrev 2016-09-12 15:24:34 följande:

    Har varit borta från denna sida ett tag och försökt läsa ikapp.

    Idaa87 - oj vad långt ni kommit i planering. Riktigt skönt att ha "allt" klart så långt i förväg.

    Har lyckats hitta både fotograf och dj som blev bra mycket billigare än vi budgeterat för. Hela 5000:- billigare för fotografen och 1500:- billigare för dj.
    + att vi har räknat för 80 personer men dragit ner gästlistan lite så det blir bara 74 personer. Lite mer pengar att spara in där.

    Så några stora poster är klara iaf.

    Har även lyckats deala till oss transporten till kyrkan billigare än vad vi budgeterat för. Känns så skönt.


    Någon mer som har svårt att inte visa upp för alla hur ni tänkt?
    Jag skulle vilja visa hela världen hur långt vi kommit i planeringen mm.
    Men min sambo (som har en poäng) vill inte att vi ska visa någonting. Då blir det ju ingen överraskning kvar till själva dagen.
    Men det är så svårt.

    Är det någon annan som inte tänkt sova på hotell på bröllopsnatten?
    Vi har tänkt att "spara" den kostnaden till sen. Dels för att det känns så onödigt att lägga 2-3000:- på ett hotellrum som man bara utnyttjar några få timmar.
    Vill inte åka tidigt från festen bara för att få sova på hotell.
    Då tar vi det hellre senare där vi kan utnyttja hela natten.


    Vi har också börjat fundera på det där med hotell men vi tänker som er att det är ju ingen mening bara för några timmar. Vi kommer säkert att hålla igång in på småtimmarna och kommer inte vara redo för en utcheckning redan vid elva tolv. Vi tänkte att vi åker hem och sover och när vi vaknar tar vi in på hotell med spa. Kan behövas ;)
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?