• IsaS

  Bröllop 2017, vilka mer?

  Vi ska gifta oss 2017 =) vi började fundera på antingen i Italien eller Europa eller här hemma.. lutat nog mer åt här hemma.. eller ja 1.5 timme bort.. har hittat världens finaste lokal som jag bara älskar. Men min sambo tycker det är lite för långt bort.

  Vi skulle stå för resan dit antigen hyra buss eller tåg. Men gästerna får stå för logi. Finns både vandrarhem och hotell. Är det rimligt?

 • IsaS

  weddingtime: åh vad skönt och höra! Har dom ordnat en buss tillbaka till centrum också? Vi hade tänkt och ordna buss till hotellet sen på natten. Man kan sova över i en sovsal i lokalen med men eftersom det inte är egna rum så tror jag att folk hellre bokar hotellrum

  Grattis =) nu är det bara och vänta och vänta haha

 • IsaS

  Åh gud vad fint med vinterbröllop! Så himla magiskt och med massor med ljus och allt =)

 • IsaS
  johanna50 skrev 2015-12-08 20:02:28 följande:

  Ja vi längtar! Vart har du hittat lokalen? Kollat klännin, ring? :)


  Åh det förstår jag! Ville också ha ett vinterbröllop men sambon sa blankt nej så nu har vi bokat augusti 2017. Lokalen ligger utanför köping, tängsta gård. .jättefin lada =) ringar är bestämda o bokade.. vi har ju egentligen förlovat oss eftersom vi bestämt att vi ska gifta oss haha men i februari får jag min ring =) älskar allure romance och stella york..underbart vackra klänningar. .

  Själv? Hur är lokalen? Vad ska ni ha för dekorationer? =)
 • IsaS

  Nu har vi äntligen bokat lokal efter mycket velande ÷) den 9:e september i en lada.. åhhh så fint! Tänkte köra rustik elegans =)

  Vad är era teman?

 • IsaS
  Delphin skrev 2016-06-01 07:50:51 följande:

  Ni som redan har bokat upp saker till bröllop, som coverband, frisör, mat, fotograf m.m

  Vilka har ni använt, ni kanske kan tipsa oss andra som inte har bokat något ännu :)


  Har du någon idé om vad för typ av bröllop du vill ha? Eller vad för sorts lokal?
 • IsaS
  mallorca2017 skrev 2016-06-01 20:44:00 följande:

  Hej!!

  Vi planerar att gifta oss den 10 juli 2017 på Mallorca. Vi kommer att bjuda in vår närmaste familj och hoppas på att kan och vill följa med. Vi har tänkt att gästerna ska få bekosta resa + boende själva men att vi bjuder på bröllopsmiddagen...


  Ska ni boka in er på hotell eller hyra en privat villa? Vi kollade först på destinationsbröllop så hittade en jättefin villa om du är intresserad?
 • IsaS
  ciae skrev 2016-06-01 23:04:06 följande:

  Hej 

  Grattis alla! Och tack för alla bra idéer så här långt. Jag friade till min pojkvän i januari och midsommar 2017 gifter vi oss i Dalarna.

  Vi bor i Argentina, han är amerikan och jag Uppsalabo och vi hade eg bara tänkt ha en mindre cermoni/fest med de närmaste i varje land när vi kom dit men när våra utländska vänner och familj fick höra om det svenska midsommarfirandet ville plötsligt alla komma till "det svenska bröllopet" så nu ser det ut som om vi blir ca 50-60 pers, vi letar stugbyar/vandrarhem i Dalarna just nu. 

  Vår tanke är dock mer midsommarfirande än traditionellt bröllop. Laga maten ihop med gästerna, klä midsommarstång, göra kransar, äta sill osv. o så en liten cermoni av nåt slag. Eftersom folk kommer från 4 olika länder pratar en hel hög olika språk osv så en lång middag-tal etc funkar inte, och dessutom är det inte helt oss. Vi vill hellre laga mat, umgås och ha traditionell argentinsk grillfest än sitta ned med en 3-rätters, det innebär också att vi kommer att ha ett väldigt barnvänligt bröllop (är lite orolig för hur vit min bröllopsklänning kommer att vara i slutet av kvällen men det får det vara värt ;)

  Jag har funderat lite på själva cermonin men inte hittat så mycket inspiration på nätet. Ni som gifter er utomhus-borgeligt etc har ni några ideer? Vi kommer att gifta oss "på pappret" här i Argentina så den lagliga delen är redan tagit hand om + min pojkvän har varit gift förut så vi vill gärna ha något lite annorlunda. Tacksam för hjälp.


  Åh vad fint!! Kan se det framför mig? Tänkte ni köra den amerikanska versionen av ceremonin eller svenska? Jag tycker det är jättefint med amerikanska.. om ni vill ha lite ifrån hans sida också
 • IsaS
  Delphin skrev 2016-06-02 08:00:41 följande:

  Isa S  Vi planerar ett bröllop i juni 2017.Vi räknar med ca 50 gäster plus några barn. Vi hade önskat ha ett coverband men känns som det kostar otroligt mycket pengar...Mat får vi hjälp av en väns man som är kock. Vi skall ha italiensk buffe så de har gett oss ett bra pris för detta. Kollat på lite klänningar på Vbridal och det finns otroligt mycket fint där och bra priser, men vågar man köpa på nätet?

  Lokal skall vi titta på om 3 veckor , dock har lokalen inget porslin..

  mycket att tänka på och mycket pengar...


  Vi ville också ha ett band men det kostar minst 15000.. =( åhhh Italiensk mat är ju så gott!!!

  Hmm jag är nog också lite nervös för och köpa på internet.. finns en sömmerska i Stockholm som där de syr upp klänningarna i Kina men hon har ansvaret och kan göra ändringar osv tror jag beställer därifrån =)
 • IsaS

  Hej alla fina. Har ni kommit något längre i planeringen? Fick precis hem bröllops organiserings pärmen från The knot. Väldigt bra innehåll men har inte känt att det har varit så mycket att fixa förut men nu när dom går in på detaljer så får man fjärilar i magen.. massor att planera ju =)

  Vi har bokat kyrka nu och måste bestämma Catering snart.

 • IsaS

  Så svårt att bestämma sig om bordsdekorationer.. jag vill ha allt haha.

  Vad är eran inspiration och tema?

 • IsaS
  Aug17 skrev 2016-08-05 18:47:51 följande:

  Hej IsaS!

  Bröllopsorganiseringspärm lät ju väldigt spännande! Är detta någon man beställer på deras hemsida eller? Kostar?

  Massor att planera!!! Har tagit det ganska lugnt fram tills nu men ska ta tag i allt nu tänkte jag. Lätt att tänka "det är ju ett helt år kvar" och sen få det superstressigt i slutet!


  Hej förlåt är mest på de amerikanska forumen. Jag beställde från adilibris tror jag? O nä under 300 kr..

  Haha jo jag har nog sprängt hela pinterest med bilder...hoppas att börja läsa på universitet ska göra att jag inte bara tänker på bröllopet 24/7.

  Vad har ni planerat än så länge?
 • IsaS
  Aug17 skrev 2016-08-18 10:14:45 följande:

  Toppen, då ska jag gå in och kolla där!

  Vad hade vi blivande brudar gjort utan Pinterest?! Det är ju the best ever!

  Har du några bra tips på amerikanska forum? Jag har bott i USA och har en hel del gäster därifrån så det vore kul att få lite inspiration därifrån också!

  Än så länge så har vi bokat lokal och vigselförrättare. Vi har även bestämt färgtema, lila/silvergrått typ och en del av dekorationerna. Vi ska inte gifta oss i kyrkan, utan kommer troligtvis gifta oss utanför vår lokal som ligger väldigt fint vid vattnet. Då jag är uppvuxen vid Göta Kanal så va vår första tanke att gifta oss på en av passagerarbåtarna som går där, men det går inte få ihop det med tiden eftersom de har sina vanliga turer också.

  Så antigen blir vigseln där festen är eller vid något fint ställe i närheten.

  Vi har en nära vän som ska viga oss! Det känns jättekul att han ville! Sen har jag en vän som ska sminka mig, och min mamma är frisör så hon fixar håret. En annan vän är fotograf så han fotar! Känns roligt att engagera vänner och familj!

  Vi ska iväg och kolla lokalen igen om ett par helger, känns som vi behöver göra det nu så att vi kan spika en del idéer till dekorationerna. Ska troligtvis göra lite DIY så jag vill komma igång så fort som möjligt.

  Hur långt har ni kommit i er planering?


  Men åh vad härligt med så många som kan hjälpa till och det blir mycket billigare =)

  Weddingbee är den som är bäst tycker jag.. vart i USA bodde du? Jag var au pair i Chicago för några år sen.

  Åh använder pinterest till allt.. vi ska nog ha lite country garden tema i en lada =) älskar lila!
 • IsaS
  Aug17 skrev 2016-08-23 13:41:48 följande:

  Ja men den sidan har jag nog snubblat över någon gång direkt efter frieriet. Har dock inte besökt den på länge så det får bli ett besök igen! Tack för tipset

  Jag bodde i Dallas, Texas. Men det är längesen nu, 10 år sen... Börjar bli gammal

  Åh va härligt med en lada!! Det va egentligen vad jag ville. Vi va och tittade på en som är jättefin, men dels så fick vi bara hålla på till 01.00 vilket vi tycker är för tidigt då vi vill ha ordentlig fest! Dels så fanns det bara bajamajor... Trånga bajamajor... Känns inte så kul med den fina klänningen. Så vi fick lägga ner det tyvärr. Men den lokalen i sig är finare än den vi har bokat. Den vi ska va i får vi lägga lite mer krut på dekorationer istället!


  Åh jag älskar Texas! Om det är någonstans jag skulle kunna flytta till är det dit.. I am a country girl =)

  Jaha vad tråkigt att dom inte hade ett bättre upplägg. Har du någon bild på lokalen som ni har valt?
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?