• Äldre 24 Sep 21:34
    3491 visningar
    7 svar
    7
    3491

    Pappa är sjuk. Hur får jag sambo att fria?

    Min mamma hade både KOL och MS


    Så eftersom hon började bli väldigt krasslig och jag fick lov att "muta" henne med bröllopet för att hon skulle acceptera den hjälp hon behövde så tidigarelade vi bröllopet. 
    Vi hade pratat lite löst om 2 datum men inte bestämt att vi ens skulle välja något av dom, så efter att ha "lovat" mamma ett bröllop så fick jag åka hem och berätta för (dåvarande) sambon att vi fick lov att ta det tidigaste datumet och han gick med på det utan protester Flört

    Men, trots det så klarade inte mamma sig fram till bröllopet. 
    Hon gick bort ca 1 månad innan. 
    Så vi fick lägga in högväxeln för att hinna begrava henne innan bröllopet så vi inte behövde ha det hängandes över oss.

    Det jag vill säga är att det inte finns några garantier oavsett hur ni gör. 
    Om ni stressar fram ett bröllop så är det ändå inte garanterat att din pappa kan dansa med dig, det är inte ens säkert att han orkar delta - även om han fortfarande lever. 

    Men jag vet att min mamma fick något att se fram emot under sin sista tid på jorden.
    Vårt inbjudningskort låg i hennes sängbord på vårdhemmet och var vältummat, så det syntes att hon haft det framme många gånger. 
    Och hon fick känna att hon kunde hjälpa till och bidra (i alla fall ekonomiskt med några hundralappar i månaden). 


    Jag skulle nog hellre ha pratat med din pappa om jag var i din situation, precis som jag pratade med mamma. 
    Hur viktigt är det för honom att ni gifter er innan han går bort (oavsett om din sambo är mogen för bröllopet eller inte). Vill han dansa med dig på bröllopet eller skulle det göra honom mer nervös och obekväm? Skulle han orka - även om ni skulle ha bröllopet nu direkt liksom? 


    Mamma hade drömt om att få se mig gift, så jag såg till att berätta så mycket jag kunde och involvera henne i så många beslut som möjligt men utan att anpassa mig helt efter henne, det är ju trots allt min och makens dag...
    Men om mamma hade sagt "jaha, ja det skulle väl vara kul med bröllop, men det är väl inte så viktigt, det kostar bara pengar..." eller typ något sånt, tja då hade vi kanske inte gift oss då... 
    Då hade vi väntat tills det kändes som mer rätt tid för oss

    Så... om din pappa säger att det är jätteviktigt för honom att få se dig gift, att få dansa med dig, så åk hem till din sambo och säg det sen. Fråga honom om han kan tänka sig att gifta sig med dig lite tidigare än han kanske hade tänkt. 
    Säg att om han känner att han blev "fråntagen" frieriet nu så kan han få uppdraget att berätta för föräldrar och sånt istället, även dina föräldrar. kanske kan han typ "fråga din pappa om lov" eller något sånt, så att han känner sig mer delaktig och inblandad... eller tja... han kan väl faktiskt fria ändå om han vill, eller planera en överraskningsmiddag för dig en dag för att sätta startskottet för planeringen, eller vad som helst. Men poängtera att det är viktigt för dig, och för din pappa... Och att om han absolut inte vill gifta sig så är det bra om du får veta det. 


    Och kan ni i så fall kanske göra något annat? 


    En trohetsförklaring, en handbindningsceremoni eller annat icke juridiskt bindande men ändå "bröllopsaktigt", bara så att din pappa och du kan känna att ni har fått ut det ni vill av det hela...

Svar på tråden Pappa är sjuk. Hur får jag sambo att fria?