• Jenni

  Dalabröllop 2016

  Vad kul med en Dalatråd!! Jag har tänkt skapa en flera gånger men liksom inte kommit till skott :) Den stora 2016-tråden är lite svår att hänga med i eftersom det är så många som skriver.

  Jag och min blivande gifter oss 11 juni i Siljansnäs utanför Leksand. Det blir ca. 70 gäster med ca. 15 barn inräknat. Vi har bokat lokal, en mysig bystuga men inte kyrka/vigselplats. Kyrkan i Siljansnäs är så otroligt stor så den är inget bra alternativ till vår avslappnade personliga vigsel som vi önskar. Vi letar andra alternativ helt enkelt.

  Ska ni ha kyrkligt/borgerligt och hur många gäster ungefär? :)

 • Jenni
  Ankan skrev 2015-09-24 08:31:49 följande:

  I förrgår skickade vi (äntligen!) iväg våra save the date kort


  Vad kul att ni har fått iväg dem. Vi ska inte skicka några save the date eftersom att i stort sett alla som ska komma på bröllopet redan vet att och när det blir av. Vi har inte kunnat hålla oss från att prata om det. Det känns ganska onödigt att skicka ut save the date då utan vi skickar iväg själva inbjudningskorten lite tidigare istället. För oss står det ganska still med bröllopsplanerna, jag har ganska mycket med utbildning och jobb nu så bröllpsplanerna ligger lite på is. Nästa steg tror jag blir att boka ett ställe att ha vigsel på, min blivande vill ha utomhusvigsel medan jag vill ha inomhusvigsel men inte i stora kyrkan så vi måste helt enkelt ta ett beslut. Sedan är det snart dags att åka och prova klänning. Min mamma ska sy min klänning men jag vill ändå prova lite innan så jag vet vad jag passar i.


  Det vi har klart är: Lokal, fotograf, tema, vi har bestämt tärnor, marsalker och brudnäbbar, vi har bestämt toastmasters och bestämt vilka som ska sjunga på vigseln. Vi har även bestämt ingångsmusik och vilka instrument vi vill ha. Vi har pratat med en präst om att viga oss men han kunde inte svara på om han kunde det datumet än så det är bara att vänta. Hur långt har ni andra kommit i planeringen?

  Ankan du skrev att ni ska ha utomhusvigsel, ska ni ha en lokal som plan B ifall det skulle ösregna då eller hur tänker ni kring det?

 • Jenni
  linamatilda skrev 2015-09-16 20:57:22 följande:
  Ett litet bröllop med bara den närmsta familjen och vännerna på festen blir det, men landar ändå på ca 40-50 personer och då är det inte en enda som är bjuden bara för att man borde. Blir säkert lite fler som kommer på själva vigseln i och med att vi båda har vuxit upp i Falun och det antagligen är lite gamla grannar och föräldrar till barndomsvänner som vill vara med.
  Vad mysigt det låter! :) Jag tycker att det är supersvårt att veta var man ska dra gränsen med vilka man ska bjuda. Vi har flera vänner som vi vet förväntar sig att få komma men som vi inte känner att vi egentligen vill ha där eftersom vi vet att vi inte kommer ha kontakt i framtiden. Vi känner samtidigt att vi inte vill göra någon ledsen, det känns så tråkigt om vårt bröllop ska leda till något sådant istället för att vara något positivt. Jag har också börjat på en utbildning den här terminen där jag har lärt känna flera jättetrevliga männsikor som det känns som att man kommer kunna ha kontakt med även efter utbildningen. Det skulle vara jätteroligt att bjuda dem på bröllopet men då känner jag att det blir konstigt att bjuda bara några i klassen och inte alla eftersom att vi kommer vara en klass fram till nästa sommar då bröllopet är. Supersvårt det där! Man måste ju dra gränsen någonstans för att det inte ska sluta på 100 gäster.
 • Jenni
  Ankan skrev 2015-09-25 06:35:48 följande:
  Vad ska ni har för tema Jenni? Har ni bestämt er för en festlokal redan eller beror det på vad ni hittar för ställe att hålla vigseln på, vill ni har allt på ett ställe?
  Oj vad mycket ni har hunnit med! :) Vi ska inte ha ett väldigt utmärkande tema men vi ska ha färgtema vitt, grönt och lite rosa och så ska vi ha lantligt, avslappnat, mycket spets och genomgående liljekonvaljer i dekorationer, brudbkett, tärnbuketter osv. Vi har bokat en bystuga till festlokal och vi har tänkt oss att ha vigseln hyffsat nära så att det inte tar allt för lång tid med bil men det finns ingenstans där det blir bra att ha vigsel i direkt anslutning till festlokalen.
  Ankan skrev 2015-09-25 08:03:14 följande:

  Har ni redan hittat vigselringar? Vad ska ni ha för design, med eller utan sten, flera stenar?


  Åh det fanns jättemycket fint på den sidan! Det jag tycker är svårt med utländska sidor är att deras ringar ofta är i gult guld medan våra svenska ringar ofta är i rött guld. Min förlovningsring är i rött guld och jag känner inte att jag vill ha en ring i gult guld till den. Det är så synd för annars har jag hittat jättefina ringar på etsy.se.


  Jag har nästan bestämt mig för att ha en liten solitärring i rött guld till min släta förlovningsring. Jag är ingen sån som har jättemycket smycken på mig och jag vill inte ha jättemycket bling men ändå någonting. Jag har också kollat på ringar med fina mönster ingraverade (eller hur dom gör), det är ett tips till dig Ankan som inte vill ha sten men ändå något speciellt, t. ex. såhär:

 • Jenni
  Ankan skrev 2015-09-28 07:08:38 följande:

  Vad fint med liljekonvaljer, gifter ni är på våren då?


  Vi gifter oss 11 juni så då ska det nog fortfarande finnas liljekonvaljer :)

  Jag har också tänkt mig en klänning i den prisklassen ungefär och jag har insett att det jag vill ha inte finns i den prisklassen så min mamma ska sy min klänning men jag vill ha spets och så och de klänningarna kostar ju lite mer.

  Hoppas du hittar din drömklänning Ankan :)
 • Jenni
  linamatilda skrev 2015-10-13 05:43:42 följande:
  Jag har lyxen att min blivande svärmor är frisör, så hon fixar håret och en tjej som heter Ronja gör sminket. Hon var inte den billigaste av de make up artister jag haft kontakt med men väldigt duktig och kommer vart man vill, så satsade lite mer på det iom att håret blir gratis. :)
  Vad bra att ha en släkting som är frisör. Jag har nästan bestämt mig för var jag ska sminka och fixa hår men jag har inte bokat än. När bokar man? Det känns lite tidigt att boka redan.

  Hur har ni andra tänkt kring mat? Ska ni ha trerätters eller buffé? Caterar ni all man eller gör ni någonting själva?
Svar på tråden Dalabröllop 2016