• Ankan

  Dalabröllop 2016

  Vad roligt att det nu finns en tråd för oss som gifter sig i Dalarna :) Vi ska gifta oss 6 augusti nästa år vid Orsasjön. Vi planerar utomhusvigsel och sen fest på samma område där det finns en bygdegård och massa fina stugor där gästerna kan övernatta om de vill.
  Bröllopet kommer att vara tvåspråkigt. Vi ska skicka ut save the date till helgen och sen är vi på gång! Vi har redan bokat feststället, vigselförrättare och fotografer.
  Är det fler som ska gifta sig utomhus?

 • Ankan

  I förrgår skickade vi (äntligen!) iväg våra save the date kort, de borde komma fram idag (i alla fall till våra svenska gäster), ska bli spännande att se om vi får någon reaktion på dem. :)
  i morgon åker jag till stockholm för att hälsa på min tärna, vi ska leta efter brudklänning. Har bokat in oss på två butiker, mer hinner man ju nästan inte om de redan stänger kl. 14.
  Hur går det för er andra?

 • Ankan
  Jenni skrev 2015-09-24 18:24:42 följande:

  Ankan du skrev att ni ska ha utomhusvigsel, ska ni ha en lokal som plan B ifall det skulle ösregna då eller hur tänker ni kring det?


  Bra fråga :) Vi har faktiskt ingen plan B än, men det lutar åt ett tält. I augusti har det än så länge oftast varit bra och stabilt väder utan hemska regnskurar så jag hoppas att vi har tur. Prasslar regnet ner på ett tälttak förstår man ju inte ett ord av det som sägs så då får vi kanske vara i festlokalen ändå. Vi får hoppas på det bästa!

  Annars har det också stått still lite de sensaste veckorna, men dessa punkter har vi i alla fall klara:
  datum och festlokal (vigselplats på samma område direkt vid sjön)
  vigselförrättare
  fotografer
  best män och tärnor står fast, toastmaster har blivit frågad igår och ville fundera lite på äran först
  min moster ska sjunga på vigseln, men vi har inte bstämt vad än
  en kompis gör bröllopstortan (troligtvis någon naked cake med blåbär och hallon)
  save the date korten har skickats, gästlistan är alltså klar
  hemsidan är klar och behöver bara uppdateras då och då
  klänningsöket har börjat
  färgar till dekoration etc har vi bestämt (kommer utöver det inte ha något tema)

  ja, finns ju mycket mer att göra och fundera på. Några prylar har jag börjat köpa, men det mesta med dekoration etc är på idénivå.

  Vad ska ni har för tema Jenni? Har ni bestämt er för en festlokal redan eller beror det på vad ni hittar för ställe att hålla vigseln på, vill ni har allt på ett ställe?
 • Ankan

  Håller precis på att leta efter en vigselring, vilket jag tycker är sjukt svårt. Jag vill egentligen helst ha en ring utan sten då jag inte vill ha så mycket bling på min vigselring. Min förlovningsring är en halvalliansring så det räcker för mig :)
  Jag vill alltså ha en slät ring, men den ska samtidigt inte vara för tråkigt. Har funderat på hamrad eller mattad yta, men det kanske finns något ännu finare design? Jag letar alltså på både svenska och tyska sidor och så hittar jag en tysk sida som har sjukt fina ringar, så den måste jag bara dela med mig:
  gerstner-trauringe.de/trauringe/vorauswahl
  Det här ska inte vara någon reklam, har ingen aning vad ringarna kostar och var man kan köpa dem, utan tänkte det kan vara till inspiration till er andra som letar. Tycker de har väldigt fina ringa som skjiljer sig lite från dem "vanliga" man ser här och där.
  här kommer några jag tycker är speciellt fina (alla med stenar, jag veeet) ;)
  gerstner-trauringe.de/trauringe/1/alle-farben/steine/dezente-Brillanz/trauring_00014963.html
  gerstner-trauringe.de/trauringe/2/alle-farben/steine/romantik/trauring_00013696.html
  gerstner-trauringe.de/trauringe/1/alle-farben/steine/neuheiten/trauring_00030332.html

  Har ni redan hittat vigselringar? Vad ska ni ha för design, med eller utan sten, flera stenar?

 • Ankan

  Vad fint med liljekonvaljer, gifter ni är på våren då?

  Har hört om guld"problemet" med andra länder. Själv har jag en sivlerring som förlovningsring och vill ha en ring i vitguld till vigselring, så då är det inga problem. Men just den sidan verkar vara väldigt dyr också. Blir kanske mer som inspiration och vem vet, vi kanske försöker designa ringen själv om vi hittar ett ställe som kan göra det för en rimlig summa.

  Ringen du visade var också fin! Tror det finns ändå ganska många fina möjligheter när man inte vill ha stenar.

 • Ankan

  I helgen var jag och letade efter brudklänning tillsammans med min tärna. Vi hann prova klänningar i två butiker och kolla genom en tredje. Hoppades på många reaklänningar, men måste säga att det fanns inte mycket i min smak. Jag letar efter en smalare klänning (men inte mermaid) med spets och utan släp. Verkar vara omöjligt just nu då de mesta klänningarna jag såg var enorma i kjolen eller väldigt utställd längst ner om det var en sjöungfrumodell. Utan släp fanns det så gott som inget. Hittade en klänning som var fantastiskt fint på övre delen, men tyvärr med släp. Men även med reapris var den för dyr. Vill så gärna hitta något för 5000-7000, men såg knappt någon klänning under 10 000 i helgen.
  Har ni andra redan börjat leta efter klänning eller hittat något? Kan ni tipsa om en butik som har lite mer prisvärda klänningar t. ex i Stockholm eller Dalarna? Jag vill inte ha en kinaklänning men har inte heller budgeten för en klänning som kostar över 10 000.

 • Ankan
  linamatilda skrev 2015-09-28 10:12:14 följande:
  Jag vet inte om du vil ha en rak eller tight klänning? Är det en rak du är ute efter så kanske någon från By Malina kan passa? Dock så kostar de med spets runt 10000, men finns billigare modeller också. Alla går att få utan släp www.bymalina.com/category.html/wedding-dresses-ss15

  Själv var jag jag väldigt inne på en sådan, men hittade en annan då jag istället ville ha mer vidd i kjolen :)
  De klänningarna ser väldigt bra ut, gillar framför allt modellen Alysia, precis nåt sånt jag söker. Det ska jag kolla upp nästa gång jag kommer till stockholm, jag kanske har tur och hittar en sån på rea? :) Tack för tipset!
 • Ankan
  Jenni skrev 2015-09-28 13:10:13 följande:
  Vi gifter oss 11 juni så då ska det nog fortfarande finnas liljekonvaljer :)

  Jag har också tänkt mig en klänning i den prisklassen ungefär och jag har insett att det jag vill ha inte finns i den prisklassen så min mamma ska sy min klänning men jag vill ha spets och så och de klänningarna kostar ju lite mer.

  Hoppas du hittar din drömklänning Ankan :)
  Håller tummarna att vi får massa fina liljekonvaljer! :)

  Ja, det låter smart om din mamma är så duktig på att sy. Min är tyvärr inte det, men ska nog kolla upp Mathildas fest, har hört att de syr upp fina klänningar för priser under 6000, så det kanske är ett alternativ om jag inte hittar något betalbart. :)
 • Ankan

  Nu har det varit lugnt här ett tag. Hur går det för er andra?
  Vi har fått iväg våra save the date-kort och har fått lite respons på dem också.
  Vi har frågat med en bekant som är en superduktig kock om han gör catering (han har haft lite problem med kunder på sistone, så han var inte så supersugen just nu, men vi kollar igen med honom längre fram).
  jag har beställt tygprover till en klänning som jag tyckte var väldigt fina. Ger det en chans till mit brudklänningar och går till en butik i närheten om två veckor tillsammans med min mamma, men finns inget fint och betalbart där så beställer jag väl på nätet ändå.

 • Ankan
  linamatilda skrev 2015-10-12 09:08:27 följande:

  Det senaste vi har gjort är att boka fotograf, känns riktigt bra då både jag och blivande är fotointresserade och han är väldigt intresserad av bildbearbetning. 

  Just nu fixar vi med designen på Save the Date som ska skickas runt jul... Nästa sak på listan är maten och sångsolist till kyrkan...

  Kyrka, lokal, frisör och smink är bokat sedan tidigare :)


  Får jag fråga vad du betalar för frisör och smink? Gör du det på samma salong eller på två olika? Jag håller på att leta efter en frisör som sminkar också annars blir det ännu dyrare och jag tycker att det redan kostar en hel del.
Svar på tråden Dalabröllop 2016