• Äldre 30 Aug 14:41
  3524 visningar
  7 svar
  7
  3524

  Fria eller inte?

  Jag vet inte hur jag ska förklara utan att skriva en hel uppsats ;)
  Men när jag och sambon hade varit ihop i drygt 1,5 år (januari 2011) frågade han om jag ville förlova mig den 11/11-2011 så han frågade specifikt om det datumet så förlovningen var ett gemensamt beslut (även med datum m.m.) jag även om det var han som ville från början var det i slutet jag som fixade och tänkte på allt så det blev verklighet.

  Nu i våras var det han som tog upp att han ville att vi skulle gifta oss om 1-2 år vi fortsatte att prata om det och någon gång någon stans blev det beslutat att vi ska gifta oss nästa sommar (åter igen gemensamt beslut), tror det även denna gången var jag som drev på det och vi är uppe i planerandet. Sen en kväll tittar vi på en film där en kille överraskar sin tjej med ett frieri (som i alla amerikanska filmer). Och då tittar ha på mig och sägen "jag fick aldrig göra så" överraska så intelligent ville han överaska mig med ett frieri innan vi bestämmer för att gifta oss.

  Nu till saken: jag tyckte att han kan överraska med ett frieri även om vi bestämt att vi ska gifta oss, men han tycker inte att det är någon mening med att göra det längre när det redan är bestämt, vilket gjorde mig lite ledsen och jag försökte prata med honom men honom men han står fast vid att det inte är någon mening med att fria. Vad ska jag göra? och vad anser ni?

  Tack på förhand! :)        

 • Svar på tråden Fria eller inte?
 • Äldre 30 Aug 20:39
  #2

  Jo när vi förlovade oss genom förde han ett frieri enligt regelboken :) och även om jag visste om det så blev jag förvånat överraskad :p så jag har inte räknat med något mer frieri för jag tyckte det räckte :) men när han sa att han ville överraska mig tyckte jag att om han ville överraska mig med ett frieri (även om bröllopet är bestämt) så kunde han göra det, och när jag sa det svarade han "nää det spelar ingen roll nu ju" och då blev jag lite ledsen eller besviken är kanske mer rätt ord även om jag inte är helt säker på varför :/ om någon förstår hur jag tänker :p

 • Äldre 31 Aug 18:58
  #7
  AVC skrev 2015-08-30 20:46:24 följande:

  Romantik är så mycket mer än överaskningar... Nog var det väl rimantiskt när ni hade det där samtalet? Om han nu vill överraska med saker, säg att han kan göra det på era bröllopsdagar?

  Frieri är väldigt lurigt. Tänk den som blir överraskad på riktigt med ett frieri och inte är redo att säga ja...? Ugh... Huu!


  Det ligger nog mycket i det ;)
Svar på tråden Fria eller inte?