• crs

    Vem har störst ring? (Carat)

    Jag kan inte uppskatta hur stora stenar andra har. Jag kan inte ens uppskatta storleken på den stora stenen i min egen ring. Det ser ju så olika ut beroende på infattning osv med. Min sten (prinsesslipning) är ca 4.5 mm bred, men med en nedsänkt bezelfattning som inte framhäver stenen. Vilket gör att andra antagligen inte direkt lägger märke till den öht om de inte tittar specifikt på ringen. 

    Jag gillar ringar så jag brukar snegla lite på vad andra har, men det är ju typ omöjligt att uppskatta sånt om man inte kollar ordentligt. Om man dessutom inte vet vad det är för sten så spelar ju storleken ändå ingen roll. Känns ovanligt med stora diamanter, men stora cz händer ju ändå att folk har (i likhet med Jullis antar jag att en stor sten inte är en diamant när jag ser en, om personen inte ser väldigt välbärgad ut). Här omkring, i Linköping, är det nog generellt ovanligt med klofattade stenar. Känns som att det vanligaste är en rad kanalinfattade stenar, eller fadenfattade, och stenar till såna infattningar brukar ju inte vara stora. Total carat i en sån säger ju inget om hur stor sten som anses vräkigt.

    Detta med brasklapp på att jag tills nyligen varit student (och därmed främst umgåtts med studenter som generellt är rätt fattiga och dessutom singlar), inte har alls många gifta eller förlovade vänner, och är enda kvinnan på min arbetsplats. Ser mao inte kvinnors ringar särskilt ofta. 

  • crs
    Pess skrev 2015-08-27 22:55:05 följande:
    Nej det är ju svårt så klart, men jag tänkte mest om någon kanske hade pratat om liknande med sina väninnor eller kanske läst något på nätet, eller sett på tv. :) Eller bara om någon har ett någorlunda "hum" om ifall folk i regel har avsevärt mycket större eller mindre än en själv, eller jämbördiga. :) 

    Haha, lustigt att ni antar det, båda två. Men ni har ju säkert rätt. Jag är dåligt insatt i hur många som väljer cz/annat istället för diamanter. Då blir ju jämförelsen inte mycket värd. Jag frågar samma sak av dig, hur stor ungefär ska stenen vara för att du ska förutsätta att den inte är en diamant, om den sitter på en vanlig tjej/kvinna? 

    Är du född i Linköping? Jag bor här, är studerande på universitetet, har därmed, precis som du, ingen koll alls på vad för ringar människorna här har, trist nog. Får dra ut på stan och spana! Cool
    Nu innan vi gifte oss så var jag med i en stor bröllopsgrupp på facebook. Jag tror att mitt antagande om stor sten = cz kommer därifrån, för det var fan ingen som hade diamanter i någon större storlek. Men många med cz bara för att de gillar bling. Jag skulle nog säga att min gräns för vad jag tar för cz kanske går runt 0,75 - 1 carat, särskilt om den då också är omgiven av mindre stenar så att tct är högre. Lite beroende på stilen på ringen med, lättare att ta en vintagering för äkta än en ny, tror jag, även om storlek på sten är samma. 

    Nä, jag är hitflyttad men har bott här rätt länge, typ 8 år. :) Kom på en bekant som har en diamantring (antar jag, hon har det bra så skulle inte tro att hon har cz), och den skulle jag gissa är max 1 ct (prinsesslipning). Bezelsatt iofs, och jag har inte sett den på nära håll så skulle kunna vara 4 mindre som sitter tillsammans. Men det är nog den största jag lagt märke till och tolkat som diamant här omkring. Men som sagt, jag jobbar bara med män och de som är gifta har alla släta ringar :P 
  • crs

    Och: hennes ring framstår inte alls som vräkig. Kanske dels pga fattningen, och också pga att ringen är lika bred som stenen, så den framhävs liksom inte. Bara glittrar väldigt fint. :) 

Svar på tråden Vem har störst ring? (Carat)