• Pess

    Vem har störst ring? (Carat)

    Hej på er!

    Alla som har surfat runt på både svenska och amerikanska sidor kan ju instämma i att ringtrenderna ser lite olika ut beroende på vilken sida av atlanten man befinner sig på! 

    Det jag undrar är, av alla ringer ni känner till, antingen i verkligheten eller som ägs av någon ni känner till via nätet, eller någon kändis för den delen, vars ägare är svensk (bosatt i Sverige), hur många carat är den största ni vet? Och var bor den personen? Och vad är average där ni bor? (Uppge gärna var ni bor, med)

  • Svar på tråden Vem har störst ring? (Carat)
  • Pess

    Frågar för att jag tycker det är intressant att se ungefär var gränsen för uppseendeväckande-stort går, i Sverige.
    En, i USA, blygsam ring, lär ju anses som vräkig här, typ. :)

  • Pess
    shopgirl skrev 2015-08-26 17:13:07 följande:

    man kan inte riktigt bara kolla på storleken.
    klarheten på diamanten (sådant som man inte kan se) är det som verkligen styr priset och åtrån för diamanten och inte storlek på karaten.


    Men nu frågade jag inte om hur dyra ringarna var, utan hur många carat de är! Jag vet mycket väl att fler faktorer spelar in, jag är i just denna tråd enbart intresserad av storleken, dvs det som tydligast* syns utåt. 

    *Utan närmare inspektion, av ett otränat öga. 
  • Pess

    Haha, men usch vad drygt mitt svar lät när jag läste det, lägg märke till smileyn jag lade till som rubrik, då ser svaret genast mycket trevligare ut! Skrattande

  • Pess

    Haha men åh, nu har typ 100 pers läst tråden, har INGEN ett hum om sådant här? :D

  • Pess
    Jullis skrev 2015-08-27 00:18:57 följande:

    Jag bryr mig sällan om vad för ring/ringar andra har på fingret.

    Mina ringar har en tcw på 0.92 och det är nog mer än vad de flesta jag känner har, men i slutändan vet jag inte eftersom jag inte brukar förhöra mig om andras ringar. Ser jag någon med stor solitär (som inte verkar väldigt välbärgad för övrigt) så tänker jag direkt att det är en cz, alltså ingen riktig diamant. .


    Nej det är det väl få som gör, men man kan ju ändå ha pratat med väninnor, läst bloggar, tidningar, sett på tv, eller bara fått en någorlunda uppfattning av att se vänners och kollegors ringar, även om man inte synar dem in i minsta detalj. :)

    Jaha, gör du? Haha. Jag skulle nog inte ens komma på tanken att anta det. :P Hur stor ska ringen vara på ett ungefär för att du ska anta att det inte är en äkta diamant?
  • Pess
    crs skrev 2015-08-27 09:13:47 följande:

    Jag kan inte uppskatta hur stora stenar andra har. Jag kan inte ens uppskatta storleken på den stora stenen i min egen ring. Det ser ju så olika ut beroende på infattning osv med. Min sten (prinsesslipning) är ca 4.5 mm bred, men med en nedsänkt bezelfattning som inte framhäver stenen. Vilket gör att andra antagligen inte direkt lägger märke till den öht om de inte tittar specifikt på ringen. 

    Jag gillar ringar så jag brukar snegla lite på vad andra har, men det är ju typ omöjligt att uppskatta sånt om man inte kollar ordentligt. Om man dessutom inte vet vad det är för sten så spelar ju storleken ändå ingen roll. Känns ovanligt med stora diamanter, men stora cz händer ju ändå att folk har (i likhet med Jullis antar jag att en stor sten inte är en diamant när jag ser en, om personen inte ser väldigt välbärgad ut). Här omkring, i Linköping, är det nog generellt ovanligt med klofattade stenar. Känns som att det vanligaste är en rad kanalinfattade stenar, eller fadenfattade, och stenar till såna infattningar brukar ju inte vara stora. Total carat i en sån säger ju inget om hur stor sten som anses vräkigt.

    Detta med brasklapp på att jag tills nyligen varit student (och därmed främst umgåtts med studenter som generellt är rätt fattiga och dessutom singlar), inte har alls många gifta eller förlovade vänner, och är enda kvinnan på min arbetsplats. Ser mao inte kvinnors ringar särskilt ofta. 


    Nej det är ju svårt så klart, men jag tänkte mest om någon kanske hade pratat om liknande med sina väninnor eller kanske läst något på nätet, eller sett på tv. :) Eller bara om någon har ett någorlunda "hum" om ifall folk i regel har avsevärt mycket större eller mindre än en själv, eller jämbördiga. :) 

    Haha, lustigt att ni antar det, båda två. Men ni har ju säkert rätt. Jag är dåligt insatt i hur många som väljer cz/annat istället för diamanter. Då blir ju jämförelsen inte mycket värd. Jag frågar samma sak av dig, hur stor ungefär ska stenen vara för att du ska förutsätta att den inte är en diamant, om den sitter på en vanlig tjej/kvinna? 

    Är du född i Linköping? Jag bor här, är studerande på universitetet, har därmed, precis som du, ingen koll alls på vad för ringar människorna här har, trist nog. Får dra ut på stan och spana! Cool
Svar på tråden Vem har störst ring? (Carat)